Välipalaideat arkeen

Työ ja koulu ovat alkaneet taas, ja arki voi olla kiireistä. Jaksamisen kannalta säännöllisestä ateriarytmistä huolehtiminen on tärkeää. Välipalaksi valikoituu kuitenkin usein epäterveellisiä vaihtoehtoja, vaikka terveellisempiä vaihtoehtoja on helppo tehdä itsekin. Nappaa siis Sannan Ruokakassin välipalaideat ja vinkkimme talteen alta!

Smoothie valmistuu hujauksessa oman maun mukaan; heitä blenderiin marjoja ja hedelmiä, ja käytä notkistamiseen vaikkapa tuoremehua tai maustamatonta jogurttia. Terveellistä ja raikasta! Helppojen smoothieiden lisäksi on mukavaa välillä kokeilla jotakin uutta; kokosimme alle pari helppoa välipalareseptiä.

Sannan Ruokakassin välipalavinkeissä on huomioitu paitsi helppous, myös terveellisyys. Nauti siis hyvällä omallatunnolla!

Tuorepuuro helpottaa aamuja

Tuorepuuro on maistuva ja terveellinen välipalaidea! Valmistele tuorepuuro esimerkiksi sunnuntai-iltana, niin helpotat viikon aloitustasi; maanantain aamiainen on valmis kuin itsestään. Tekemällä isomman määrän kerralla saat samalla valmiiksi välipalan lapsille koulun jälkeen odottamaan.

 

Omena-tuorepuuro
(kahdelle)

3 dl kaurahiutaleita
3 dl kauramaitoa
2 kpl omenaa (raastettu)
1 rkl chiansiemeniä
ripaus kanelia ja kardemummaa

Raasta omenat. Sekoita omenaraaste ja kauramaito keskenään. Lisää sitten kaikki loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Viimeistele puuro marjoilla ja siemenillä.

Pähkinäpatukasta energiaa

Pähkinäpatukoita voi myös valmistaa isomman määrän kerralla. Kun säilytät patukat huolella kuivassa, ovat ne helposti saatavilla, kun pahin nälkä iskee. Välipalapatukan jälkeen on taas helpompaa keskittyä. Nappaa esimerkiksi ennen kauppareissua tasaamaan verensokeria, niin vältät heräteostokset herkkuhyllyltä.

 

Rouskuvat pähkinäpatukat
(6 patukkaa)

½ dl kaurahiutaleita
½ dl kookoshiutaleita
1½ dl pähkinöitä (esimerkiksi saksanpähkinöitä)
1 munanvalkuainen
2 rkl hunajaa
1 tl öljyä
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset tahmeaksi taikinaksi. Muotoile patukoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 min. Pidä huolta, että patukat eivät ruskistu liikaa. Anna jäähtyä. Säilytä kuivassa, tiiviisti suljetussa purkissa.

Kaipaatko arkeen muutenkin terveellisempää ateriarytmiä ja monipuolisempaa ruokaa? Kokeile Sannan Ruokakassia – ravitsemusneuvonantaja Sannan suunnittelemilla resepteillä ja tarkoin valituilla raaka-aineilla on helppoa onnistua!

Jaksamisen kannalta säännöllisestä ateriarytmistä huolehtiminen on tärkeää. Viikko kannattaa suunnitella etukäteen, niin tietää milloin on kiireisempiä päiviä, ja ruokailujen väli kasvaa pitkäksi. Silloin on hyvä napata mukaan vaikka pähkinäpatukka!

-Sanna

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää