Tomaatti-basilikapasta

Kermainen tomaatti-basilikapasta on nopea ja helppo arkiruoka!

Tarvitset:

  • Basilikaa, 1 rasia
  • Parsakaalia, 1 kpl
  • NAMS kirsikkatomaatteja, n. 400 g
  • Mozzarellaa, 1 kpl
  • Spagettia, 1 pakkaus
  • Kuohukermaa, 1 dl
  • Chilihiutaleita
  • Kuivattua oreganoa
  • Maitoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Vehnäjauhoja/maissitärkkelystä
  • Valkosipulinkynsiä

Tomaatti-basilikapastan valmistusohjeet:

1. Keitä n. 400 g spagettia pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa parsakaali nupuiksi ja anna kiehua pastan kanssa loppuvaiheessa jokunen minuutti.

2. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä tilavassa kattilassa. Kuullota kirsikkatomaatit (n. 400 g) kuumalla pannulla 2-3 min. Alenna lämpötilaa ja lisää joukkoon 3 puristettua valkosipulinkynttä. Kuullota vielä 2 min.

3. Kastike: Sekoita tomaattien joukkoon kattilaan 1 rkl vehnäjauhoja/maissitärkkelystä. Vatkaa joukkoon 2 dl maitoa, 1 dl kuohukermaa, 2 tl kuivattua oreganoa, 1 tl suolaa ja ¼ tl chilihiutaleita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 4-5 min. Survo tomaatit kevyesti.

4. Lisää vielä kattilaan pasta, parsakaali sekä 1 pakkaus mozzarellaa ja sekoita. Silppua rasiallinen basilikanlehtiä karkeasti. Viimeistele pasta basilikalla sekä ripauksella chilihiutaleita.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää