Thaimaalainen punainen tofucurry

Tämä ruoka vie makumatkalle lämpimiin ja vehreisiin maisemiin.

Tarvitset:

  • Tofu paahtopala, 2 pkk
  • Punainen currykastike/ tahna, neljälle
  • Kookosmaito, 400 g
  • Porkkanaa, 200 g
  • Kukkakaalia, 200
  • Limetti, 2 kpl
  • Korianteri, 1 ruukku
  • Jasmiiniriisi, 1 pss
  • Rypsi -tai kookosöljyä
  • Suolaa

Punaisen tofucurryn valmistusohjeet:

1. Valmista 4 annosta jasmiiniriisiä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Pilko porkkana ja kukkakaali pienehköiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Paista porkkanaa ja kukkakaalia 3-4 min.

3. Lisää 1-2 rkl punaista currytahnaa (tulinen!) ja kookosmaito. Kuumenna ja hauduta kannella peitettynä hiljalleen kuplien 10 min. Lisää tarvittava määrä vettä, noin 1 dl.

4. Sillä välin kuumenna toinen pannu ja lisää tilkka rypsiöljyä. Kun pannu on kuuma, paista tofu paahtopalat, kunnes tofu on ”revittyä” ja hyvin paistunutta. Ripottele tofuun suolaa.

5. Lisää paistettu tofu curryyn ja hauduta vielä 2-3 min. Mausta curry suolalla maun mukaan.

6. Leikkaa limetti lohkoiksi. Tarjoa punainen tofucurry keitetyn riisin kanssa. Viimeistele tuoreilla korianterinlehdillä. Purista limetistä mehua annoksen pinnalle juuri ennen syömistä.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää