Thaimaalainen punainen tofucurry

Tämä ruoka vie makumatkalle lämpimiin ja vehreisiin maisemiin.

Tarvitset:

  • Tofu paahtopala, 2 pkk
  • Punainen currykastike/ tahna, neljälle
  • Kookosmaito, 400 g
  • Porkkanaa, 200 g
  • Kukkakaalia, 200
  • Limetti, 2 kpl
  • Korianteri, 1 ruukku
  • Jasmiiniriisi, 1 pss
  • Rypsi -tai kookosöljyä
  • Suolaa

Punaisen tofucurryn valmistusohjeet:

1. Valmista 4 annosta jasmiiniriisiä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Pilko porkkana ja kukkakaali pienehköiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Paista porkkanaa ja kukkakaalia 3-4 min.

3. Lisää 1-2 rkl punaista currytahnaa (tulinen!) ja kookosmaito. Kuumenna ja hauduta kannella peitettynä hiljalleen kuplien 10 min. Lisää tarvittava määrä vettä, noin 1 dl.

4. Sillä välin kuumenna toinen pannu ja lisää tilkka rypsiöljyä. Kun pannu on kuuma, paista tofu paahtopalat, kunnes tofu on ”revittyä” ja hyvin paistunutta. Ripottele tofuun suolaa.

5. Lisää paistettu tofu curryyn ja hauduta vielä 2-3 min. Mausta curry suolalla maun mukaan.

6. Leikkaa limetti lohkoiksi. Tarjoa punainen tofucurry keitetyn riisin kanssa. Viimeistele tuoreilla korianterinlehdillä. Purista limetistä mehua annoksen pinnalle juuri ennen syömistä.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää