Tehdään hyvää

Hävikin vähentämiseksi niissä tilanteissa, kun jo tilattua kassia ei voidakaan ottaa vastaan, olemme valinneet yhteistyökumppaniksemme Takaisin elämään – järjestön

Me Sannan Ruokakassilla olemme sitoutuneita taistelemaan ruokahävikkiä vastaan – kassin sisältö on suunniteltu niin, ettei ylimääräistä hävikkiä synny, vaan kaikki tuotteet käytetään viikon aikana.

Hävikin vähentämiseksi pyydämme myös asiakkaitamme tekemään mahdolliset muutokset kestotilaukseensa viimeistään viikkoa ennen toimitusta, maanantaina ennen kello kymmentä aamupäivällä. Arki kuitenkin välillä yllättää, ja joskus suunnitelmat muuttuvat nopeastikin, eikä kassin vastaanottaminen toimitusviikkona mitenkään onnistu. Silloin ehdotamme, että ruokakassi saadaan luovuttaa hyväntekeväisyyteen; ruoat kun on jo tilattu, ja päätyisivät muussa tapauksessa turhaan roskikseen.

Syrjäytymistä ehkäisevää työtä

Olemme valinneet yhteistyökumppaniksemme hyväntekeväisyyden saralla Takaisin elämään -järjestön. “Olemme toimineet jo 20 vuotta ruoka-aputoiminta ja syrjäytymisuhassa olevat nuoret aikuiset työmme ytimessä”, toiminnanjohtaja Sami Niikko Takaisin elämään ry:stä kertoo. “Teemme korjaavaa työtä, eli järjestämme esimerkiksi tukiasuntoja päihteiden tai rikollisuuden parista pois haluaville nuorille.”

Monella järjestön työntekijällä on myös omakohtaista kokemusta vaikeammista elämänvaiheista. Omista kokemuksista on apua, kun pyritään luomaan kontaktia ja auttamaan toista, olemaan tukena.
“Avun tarve ei katso kelloa – yleensä esimerkiksi kamppailut päihteiden kanssa kohdataan viikonloppuna, ja silloin pitää olla valmiina auttamaan, lähtemään sitten illalla vaikka yhdessä leffaan asiakkaan kanssa. Siihen oikeaan tarpeeseen pitää vastata.”

Tukena olemisen lisäksi Niikko muistuttaa myös konkreettisen auttamisen merkityksestä.
“Tärkeä osa kontaktin luomisessa on se konkreettinen apu, eli ruoka, kun voi auttaa täyttämään jonkun tyhjää jääkaappia. Se on aivan eri asia, kuin esimerkiksi kasvoton puhelimitse palveleva tukilinja.”

Ruoka-apu tavoittaa monet

Ylijäävät ruokatuotteet toimitetaan yhdistykselle, joka jakaa osan tuotteista sellaisenaan ruokajaossa.

“Normaalisti arkena kauttamme on noin 12 000 ruoka-avun saajaa vuodessa. Nyt korona-aikana tilanne on kuitenkin hieman muuttunut, ja tavoitamme ruoka-avulla viikoittain jopa 1 000 ihmistä”, Niikko kertoo. Koronaepidemia on muutenkin huomioitu toiminnassa.
“Niille ihmisille, jotka eivät nyt uskalla koronan vuoksi tulla hakemaan ruokaa, toimitamme sitä kotiin melkein seitsemänä päivänä viikossa.”

“Suurin osa niistä tuotteista, mitä Sannan Ruokakassi tuo meille, menee ruoka-jakoon. Ruoka mikä jaetaan tulee todella suureen tarpeeseen, ja kaikki meille saapuva ruoka käytetään – hävikkiä ei siis tule”, Niikko muistuttaa. Sannan Ruokakassin kuljetuskumppani Bring saa myös kiitosta, he kuljettavat kerran viikossa hävikkiruoat veloituksetta Takaisin elämään toimipisteelle:
“Siitä on myös iso apu meille, että tuotteet toimitetaan paikan päälle. Meidän on itse vaikea järjestää kuljetuksia ja saada kuskeja sitoutettua.”

Ruoka-avun lisäksi Takaisin elämään pyörittää normaalisti nuorisokahvilaa, jossa nuorille on tarjolla iltapalaa, aktiviteetteja, sekä aikuisten tukea ja turvaa. Osa Sannan Ruokakassin tuotteista hyödynnetäänkin ilmaisten nuorisokahvilan ruokien valmistuksessa.

Vahva erityisnuorisotyön osaaminen on yhdistyksen ytimessä. Yhdistyksellä onkin myös käynnissä muita projekteja, joilla pyritään auttamaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Vastuullisuutta ja ympäristöstä huolehtimista

Meillä Sannan Ruokakassilla on vahvat arvot, jotka huomioidaan toiminnassamme. Me haluamme tukea asiakkaitamme terveellisemmässä, ympäristöystävällisessä ruokailussa, eettisistä vastuista tinkimättä. Siksi olemme valinneet näitä arvoja tukevan kumppanin hyväntekeväisyystoimintaamme.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää