Syksyinen kantarellikeitto
Täydellinen kantarellikeitto on syksyn vakioherkku. Keiton kruunaa tuore timjami.
Tarviset:
- Kantarelleja, noin 600 g
- Sipulia, 1 kpl
- Kuohukermaa, 2 dl
- Vehnäjauhoja, 1 rkl
- Tuoretta timjamia koristeluun
- Valkosipulinkynsiä, 4 kpl
- Kasvisliemikuutio
- Suolaa
- Mustapippuria
- Kuivattua timjamia
Kantarellikeiton valmistusohjeet:
1. Puhdista noin 600 g kantarelleja ja hienonna kantarellit karkeasti. Haihduta kantarelleista ylimääräinen neste paistaen niitä paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.
2. Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 4 valkosipulinkynttä. Lisää 2 rkl voita sekä sipulit ja 1 tl kuivattua timjamia kattilaan ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Nosta pieni määrä kantarelleja sivuun koristelua varten.
3. Lisää kattilaan 1 rkl vehnäjauhoja ja lisää 7 dl vettä sekä 1 kasvisliemikuutio. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
4. Soseuta keitto karkeasti sauvasekoittimella ja lisää 2 dl kuohukermaa. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Mausta ripauksella vastajauhettua mustapippuria ja tarvittaessa suolalla.
5. Annostele keitto lautasille ja koristele kantarelleilla ja muutamalla timjaminoksalla.