Syksyinen kantarellikeitto

Täydellinen kantarellikeitto on syksyn vakioherkku. Keiton kruunaa tuore timjami.

Tarviset:

  • Kantarelleja, noin 600 g
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kuohukermaa, 2 dl
  • Vehnäjauhoja, 1 rkl
  • Tuoretta timjamia koristeluun
  • Valkosipulinkynsiä, 4 kpl
  • Kasvisliemikuutio
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivattua timjamia

Kantarellikeiton valmistusohjeet:

1. Puhdista noin 600 g kantarelleja ja hienonna kantarellit karkeasti. Haihduta kantarelleista ylimääräinen neste paistaen niitä paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.

2. Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 4 valkosipulinkynttä. Lisää 2 rkl voita sekä sipulit ja 1 tl kuivattua timjamia kattilaan ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Nosta pieni määrä kantarelleja sivuun koristelua varten.

3. Lisää kattilaan 1 rkl vehnäjauhoja ja lisää 7 dl vettä sekä 1 kasvisliemikuutio. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

4. Soseuta keitto karkeasti sauvasekoittimella ja lisää 2 dl kuohukermaa. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Mausta ripauksella vastajauhettua mustapippuria ja tarvittaessa suolalla.

5. Annostele keitto lautasille ja koristele kantarelleilla ja muutamalla timjaminoksalla.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää