Syksyinen kantarellikeitto

Täydellinen kantarellikeitto on syksyn vakioherkku. Keiton kruunaa tuore timjami.

Tarviset:

  • Kantarelleja, noin 600 g
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kuohukermaa, 2 dl
  • Vehnäjauhoja, 1 rkl
  • Tuoretta timjamia koristeluun
  • Valkosipulinkynsiä, 4 kpl
  • Kasvisliemikuutio
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivattua timjamia

Kantarellikeiton valmistusohjeet:

1. Puhdista noin 600 g kantarelleja ja hienonna kantarellit karkeasti. Haihduta kantarelleista ylimääräinen neste paistaen niitä paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.

2. Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 4 valkosipulinkynttä. Lisää 2 rkl voita sekä sipulit ja 1 tl kuivattua timjamia kattilaan ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Nosta pieni määrä kantarelleja sivuun koristelua varten.

3. Lisää kattilaan 1 rkl vehnäjauhoja ja lisää 7 dl vettä sekä 1 kasvisliemikuutio. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

4. Soseuta keitto karkeasti sauvasekoittimella ja lisää 2 dl kuohukermaa. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Mausta ripauksella vastajauhettua mustapippuria ja tarvittaessa suolalla.

5. Annostele keitto lautasille ja koristele kantarelleilla ja muutamalla timjaminoksalla.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää