Spaghetti al gamberi, katkarapupasta fenkolilla

Ihana ja nopea italialinen Spagetti al gamberi katkarapupasta ei jätä kylmäksi!

Tarvitset:

  • Banaanisalottisipulia, 1 kpl
  • Lehtipersiljaa, 1 ruukku
  • Fenkolia, 1 kpl
  • Kuohukermaa, 1 dl
  • Tomaatteja, 3 kpl
  • Juustoraastetta, 50 g
  • Katkarapuja, noin 320 g
  • Spagettia, noin 400 g
  • Chilihiutaleita
  • Kanaliemikuutioita
  • Maitoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Valkosipulinkynsiä
  • Valkoviinietikkaa
  • Voita

Spaghetti al gamberi, valmistusohjeet:

1. Keitä n. 400 g spagettia pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Halkaise 1 fenkoli ja leikkaa kantaosa pois, katso vinkki. Viipaloi fenkoli ja 1 banaanisalottisipuli. Silppua 1 ruukku lehtipersiljaa karkeasti. Lohko 3 tomaattia.

3. Kastike: Kuumenna tilavassa paistinpannussa 1 rkl oliiviöljyä ja 1 tl voita. Paista sipuli, fenkoli, tomaatit ja 3 puristettua valkosipulinkynttä keskilämmöllä 2-3 min.

4. Lisää pannuun 2 dl maitoa, 1 dl kuohukermaa, 1 kanaliemikuutio, 1 tl valkoviinietikkaa ja 1 tl chilihiutaleita. Anna hautua 4-5 min.

5. Sekoita keitetty spagetti, kastike, katkaravut (valutettuna) ja lehtipersilja pastakattilassa. Lisää suolaa maun mukaan ja tarjoile heti juustoraasteen (50 g) kanssa.

Vinkki! Halkaise fenkoli pituussuunnassa ja poista puinen juuriosa v-muotoisella viillolla.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää