Spaghetti al gamberi, katkarapupasta fenkolilla

Ihana ja nopea italialinen Spagetti al gamberi katkarapupasta ei jätä kylmäksi!

Tarvitset:

  • Banaanisalottisipulia, 1 kpl
  • Lehtipersiljaa, 1 ruukku
  • Fenkolia, 1 kpl
  • Kuohukermaa, 1 dl
  • Tomaatteja, 3 kpl
  • Juustoraastetta, 50 g
  • Katkarapuja, noin 320 g
  • Spagettia, noin 400 g
  • Chilihiutaleita
  • Kanaliemikuutioita
  • Maitoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Valkosipulinkynsiä
  • Valkoviinietikkaa
  • Voita

Spaghetti al gamberi, valmistusohjeet:

1. Keitä n. 400 g spagettia pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Halkaise 1 fenkoli ja leikkaa kantaosa pois, katso vinkki. Viipaloi fenkoli ja 1 banaanisalottisipuli. Silppua 1 ruukku lehtipersiljaa karkeasti. Lohko 3 tomaattia.

3. Kastike: Kuumenna tilavassa paistinpannussa 1 rkl oliiviöljyä ja 1 tl voita. Paista sipuli, fenkoli, tomaatit ja 3 puristettua valkosipulinkynttä keskilämmöllä 2-3 min.

4. Lisää pannuun 2 dl maitoa, 1 dl kuohukermaa, 1 kanaliemikuutio, 1 tl valkoviinietikkaa ja 1 tl chilihiutaleita. Anna hautua 4-5 min.

5. Sekoita keitetty spagetti, kastike, katkaravut (valutettuna) ja lehtipersilja pastakattilassa. Lisää suolaa maun mukaan ja tarjoile heti juustoraasteen (50 g) kanssa.

Vinkki! Halkaise fenkoli pituussuunnassa ja poista puinen juuriosa v-muotoisella viillolla.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää