Sienirisotto ruohosipulilla

Klassinen sienirisotto käy niin arkeen kuin juhlaan. Tässä ohjeessa fenkoli ja sitruunanmehu tuovat raikkautta ruokaan, ja jos kotona sattuu olemaan valkoviiniä, voit korvata sitruunamehun valkoviinillä.

Tarviset:

  • Arborioriisiä, 1 pakkaus
  • Herkkusieniä, 2 rasiaa (tai vastaava määrä muita sieniä)
  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Fenkolia, 1 kpl
  • Ruohosipulia, 1 ruukku
  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Juustoraastetta (esim. Parmesan), n. 1 dl
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Banaanisalottisipulia, 1 kpl
  • Kasvisliemikuutioita
  • Suolaa
  • Voita
  • Valkosipulinkynsiä

Sienirisoton valmistusohjeet:

1. Kuumenna 1 l vettä ja 2 kasvisliemikuutiota kiehuvaksi.

2. Hienonna 1 banaanisalottisipuli. Sulata 2 rkl voita isossa kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi matalalla lämmöllä 3-4 min.

3. Lisää 300 g arborioriisiä ja kuullota vielä 2-3 min. Raasta 1 sitruunan kuori ja purista mehu.

4. Kaada sitruunamehu (tai 1 dl valkoviiniä) sekä 1 dl kasvislientä kattilaan ja anna vetäytyä. Lisää lientä erissä, kokoajan sekoittaen. Anna liemen imeytyä riisiin ennen kun taas lisäät lientä. Keitä matalalla lämmöllä 18-20 min, tai kunnes riisi on pehmeää, mutta ei liian kypsää.

5. Halkaise 1 fenkoli ja leikkaa kantaosa pois. Suikaloi fenkoli hienoksi. Sekoita fenkolisuikaleet, 1 ruukku rucolaa, 1 rasia kirsikkatomaatteja, 2 rkl oliiviöljyä ja 1 sitruunan hienoraastettu kuori.

6. Viipaloi 2 rasiaa herkkusieniä ohuesti. Kuumenna paistinpannussa vähän voita ja paista herkkusieniä 5-6 min. Lisää 1 puristettu valkosipulinkynsi, 1 ruukku ruohosipulia (hienonnettua) ja 1/4 tl suolaa.

7. Sekoita risottoon juustoraaste ja lisää suolaa maun mukaan.

8. Viimeistele risotto paistetuilla sienillä ja tarjoile rapean fenkolisalaatin kanssa.

Vinkki: Tarjoa esimerkiksi rapujuhlissa ruokaisampana pääruokana rapujen ohessa!

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää