Sannan sima

Nyt on hyvä aika valmistaa itsetehty sima. Tämä sima on maustettu inkiiväärillä, joka tuo raikkautta muuten makeaan juomaan!

Tarvitset:

  • Vettä, 4 litraa
  • Sitruunaa, 2 kpl (luomu)
  • Fariinisokeria, 250 g
  • Taloussokeria, 250 g
  • Tuorehiivaa, 1/5 tl (herneen kokoinen pala)
  • Inkivääriä, n. 6cm:n pala
  • Rusinoita

Siman valmistusohjeet:

1. Pese 2 sitruunaa hyvin harjalla. Kuori keltainen osa sitruunoista ja purista sitruunoiden mehut. Kuori inkivääri ja viipaloi inkivääri ohuesti kuorimaveitsellä. Laita inkivääri ja sitruunankuoret isoon kulhoon. Lisää fariinisokeri ja sokeri kulhoon.

2. Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada vesi sokereiden päälle. Lisää loput (2 l) vedestä sekä sitruunoiden mehut. Tarkista seoksen lämpötila ja lisää kädenlämpöiseen seokseen 1/5 tl hiivaa.

3. Jätä kulho huoneenlämpöön yöksi leivinliinalla peitettynä.

4. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Aseta pullojen korkit löysästi pullojen päälle, kiristämättä, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa. Kiristä korkit, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon sisällä.

Sima valmistuu viileässä noin viikossa ja huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää