Sannan sima

Nyt on hyvä aika valmistaa itsetehty sima. Tämä sima on maustettu inkiiväärillä, joka tuo raikkautta muuten makeaan juomaan!

Tarvitset:

  • Vettä, 4 litraa
  • Sitruunaa, 2 kpl (luomu)
  • Fariinisokeria, 250 g
  • Taloussokeria, 250 g
  • Tuorehiivaa, 1/5 tl (herneen kokoinen pala)
  • Inkivääriä, n. 6cm:n pala
  • Rusinoita

Siman valmistusohjeet:

1. Pese 2 sitruunaa hyvin harjalla. Kuori keltainen osa sitruunoista ja purista sitruunoiden mehut. Kuori inkivääri ja viipaloi inkivääri ohuesti kuorimaveitsellä. Laita inkivääri ja sitruunankuoret isoon kulhoon. Lisää fariinisokeri ja sokeri kulhoon.

2. Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada vesi sokereiden päälle. Lisää loput (2 l) vedestä sekä sitruunoiden mehut. Tarkista seoksen lämpötila ja lisää kädenlämpöiseen seokseen 1/5 tl hiivaa.

3. Jätä kulho huoneenlämpöön yöksi leivinliinalla peitettynä.

4. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Aseta pullojen korkit löysästi pullojen päälle, kiristämättä, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa. Kiristä korkit, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon sisällä.

Sima valmistuu viileässä noin viikossa ja huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää