Sannan Ruokakassi jo 10 vuotta

Jo kymmenen vuotta iloa ja inspiraatiota kotien ruokapöytiin!

 

Elämä on liian lyhyt tylsän ruoan syömiseen – edes arkena!

Hei, olen Susanne Lindroos, kolmen lapsen äiti, Sannan Ruokakassin perustaja, yrittäjä ja ravitsemusneuvonantaja.
Kymmenen vuotta sitten kyllästyin siihen ainaiseen kysymykseen: mitä tänään syötäisiin? Kaupassa käyminen kolmen pienen lapsen kanssa ja sen jälkeen ruuanlaitto vei päivästä liian suuren osan. Ajattelin, että jotain on tehtävä!

Entäpä, jos…

Ajatus ruokakassipalvelusta syntyi hyvän ystäväni Markuksen kanssa. Mietimme, kuinka kokkaamiselle, kaupassa käymiselle ja ruokalistojen miettimiselle saisi järjestettyä lisää aikaa.
Markus totesi, että olisipa hienoa, jos Suomessa olisi samanlainen palvelu kuin Ruotsissa – saisi raaka-aineet resepteineen suoraan kotiin, ilman kaupassakäyntiä. Miten mahtavaa olisi tehdä työtä, josta nauttii, ja samalla voisi helpottaa muidenkin samassa tilanteessa olevien perheiden arkea. Näin sai vuonna 2011 alkunsa Keittiökaveri eli nykyinen Sannan Ruokakassi.

Kaikki alkoi kotikeittiössäni

Kaikki reseptit saivat alkunsa kotikeittiössäni. Säännöllisiä kassin tilaajia tuli heti muutama kymmenen, joten tekemistä riitti. Tiesimme heti, että olemme onnistuneet. Tuntui ihanalta, kun yksi asiakkaistamme kertoi kassipäivän olevan heille kuin jouluaatto.

Arvokkaat yhteiset ruokahetket

Minulle perheen yhteiset ruokahetket ovat arvokkaita. Niin varmasti monelle muullekin. On ihanaa syödä monipuolista, herkullista ja terveellistä ruokaa, ja innostua uusista resepteistä. Arjen ei tarvitse olla yksitoikkoista, sillä elämä on aivan liian lyhyt tylsän ruoan syömiseen – edes arkena!


Helppous ja monipuolisuus

Meillä reseptit syntyvät rakkaudesta hyvään ja terveelliseen ruokaan, siksi suunnittelemme ne itse. Yhä edelleen resepteissä ja ruuissa tärkeintä on hyvä maku, terveellisyys, valmistamisen helppous, monipuolisuus ja sesongin tuoreet kasvikset. Jatkuvasti enemmän korostuu myös ilmasto- ja ympäristöystävällisyys, kotimaisuus ja vastuullisuus. Vain paras kelpaa, niin meille kuin maapallollekin.

Päästä itsesi helpommalla

Ympäri maailmaa ruokahetket yhdistävät ihmisiä ja perheitä. Yhteiset pulinat herkullisen ruuan äärellä tuovat iloa ja lisämaustetta kotielämään. Minusta voisimme olla armollisempia itsellemme ja sallia nautinnot aivan tavallisina arkipäivinä. “On ihan okei” tuoda mukavuutta elämään myös keskelle viikkoa. Näin jää aikaa muuhunkin ihanaan enemmän. Joku viisas on joskus todennut: ”Sinun arkesi on lastesi lapsuus” – eli siitä ei kannata vaan suoriutua viikonloppua odotellessa, vaan myös arvostaa niitä päiviä.

 

Miksi erottelemme arki ja pyhä ruoat?

Ajattelemme aina, että viikonloppuna tai pyhäpäivinä sitten herkutellaan ja nautiskellaan. Mutta arkenakin voi kokea monia uusia makuja ja kokkauselämyksiä. Se on monesti pienestä kiinni: ruokakassin mukana voi saapua ihana uusi mauste, tuoteuutuus tai erityisen värikäs kasvisloisto.

Terveisin,

– Sanna

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää