Ratatouille uunissa

Ratatouille, perinteinen ranskalaisen keittiön herkku, valmistuu myös uunissa! Vihanneshöystö maistuu niin pääruokana kuin monien ruokien lisukkeenakin.

Tarvitset:

  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kesäkurpitsaa, 1 kpl
  • Chilihiutaleita
  • Hunajaa
  • Oliiviöljyä
  • Paprikajauhetta
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivattua rosmariinia
  • Kuivattua timjamia
  • Valkosipulinkynsiä

Ratatouillen valmistusohjeet:

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, käytä mielellään grillivastusta.

2. Pilko kesäkurpitsa n. 2×2 cm kokoisiksi paloiksi ja lohko 1 sipuli.

3. Laita pilkotut vihannekset sekä rasiallinen kirsikkatomaatteja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 3 tl kuivattua rosmariinia, 2 tl paprikajauhetta, 1 tl kuivattua timjamia, 1 tl suolaa, 1 tl hunajaa ja 1/4 tl chilihiutaleita.

4. Paahda vihannekset uunin ylätasolla 14-16 min tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä pintaan.

5. Survo vihannekset lusikan avulla. Jos haluat lisätä ruokaisuutta, ripottele esimerkiksi fetajuustoa ratatouillen päälle.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää