Ratatouille uunissa

Ratatouille, perinteinen ranskalaisen keittiön herkku, valmistuu myös uunissa! Vihanneshöystö maistuu niin pääruokana kuin monien ruokien lisukkeenakin.

Tarvitset:

  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kesäkurpitsaa, 1 kpl
  • Chilihiutaleita
  • Hunajaa
  • Oliiviöljyä
  • Paprikajauhetta
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivattua rosmariinia
  • Kuivattua timjamia
  • Valkosipulinkynsiä

Ratatouillen valmistusohjeet:

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, käytä mielellään grillivastusta.

2. Pilko kesäkurpitsa n. 2×2 cm kokoisiksi paloiksi ja lohko 1 sipuli.

3. Laita pilkotut vihannekset sekä rasiallinen kirsikkatomaatteja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 3 tl kuivattua rosmariinia, 2 tl paprikajauhetta, 1 tl kuivattua timjamia, 1 tl suolaa, 1 tl hunajaa ja 1/4 tl chilihiutaleita.

4. Paahda vihannekset uunin ylätasolla 14-16 min tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä pintaan.

5. Survo vihannekset lusikan avulla. Jos haluat lisätä ruokaisuutta, ripottele esimerkiksi fetajuustoa ratatouillen päälle.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää