Ratatouille uunissa
Ratatouille, perinteinen ranskalaisen keittiön herkku, valmistuu myös uunissa! Vihanneshöystö maistuu niin pääruokana kuin monien ruokien lisukkeenakin.
Tarvitset:
- Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
- Sipulia, 1 kpl
- Kesäkurpitsaa, 1 kpl
- Chilihiutaleita
- Hunajaa
- Oliiviöljyä
- Paprikajauhetta
- Suolaa
- Mustapippuria
- Kuivattua rosmariinia
- Kuivattua timjamia
- Valkosipulinkynsiä
Ratatouillen valmistusohjeet:
1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, käytä mielellään grillivastusta.
2. Pilko kesäkurpitsa n. 2×2 cm kokoisiksi paloiksi ja lohko 1 sipuli.
3. Laita pilkotut vihannekset sekä rasiallinen kirsikkatomaatteja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 3 tl kuivattua rosmariinia, 2 tl paprikajauhetta, 1 tl kuivattua timjamia, 1 tl suolaa, 1 tl hunajaa ja 1/4 tl chilihiutaleita.
4. Paahda vihannekset uunin ylätasolla 14-16 min tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä pintaan.
5. Survo vihannekset lusikan avulla. Jos haluat lisätä ruokaisuutta, ripottele esimerkiksi fetajuustoa ratatouillen päälle.