Quesadillat ja mieto tomaattikeitto

Nopea ja herkullinen arkiruoka, joka soveltuu hyvin myös piknikille mukaan! Voit vaihtoehtoisesti korvata quesadillan savukinkun esimerkiksi kuivatulla oreganolla.

Tarvitset:

  • Basilikaa, ½ ruukkua
  • Sipulia, 1 kpl
  • Porkkanoita, n. 250 g
  • Paseerattua tomaattia, 500 g
  • Raastettua goudajuustoa, 1 pussi
  • Savustettua kinkkua, 1 pakkaus
  • Selleriä, 1 pakkaus
  • Tomaattia, 3 kpl
  • Tortillalettuja, 1 pakkaus (8 tortillaa)
  • Valkosipulinkynsiä, 1 kpl
  • Chilihiutaleita
  • Kanaliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Sokeria
  • Mustapippuria
  • Vehnäjauhoja/ maissitärkkelystä
  • Valkoviinietikkaa

Quesadillojen ja tomaattikeiton valmistusohjeet:

1. Kuori ja silppua 1 sipuli. Huuhdo porkkanat ja raasta ne karkeaksi. Pilko pienehköiksi paloiksi ½ pakkausta selleriä sekä tomaatit.

2. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistopadassa ja kuullota 1-2 min ajan kaikki vihannekset sekä 1 puristettu valkosipulinkynsi. Ripottele vihannesten päälle 1 rkl vehnäjauhoja/ maissitärkkelystä. Kaada joukkoon 1 pakkaus paseerattua tomaattia, 8 dl vettä ja 1 kanaliemikuutio. Anna porista 10-12 min kannen alla.
Quesadillat: Suikaloi savukinkku. Asettele 4 tortillalettua leikkuulaudalle. Levitä puolet juustoraasteesta sekä savukinkku tortilloille. Aseta loput 4 tortillalettua päälle kansiksi.

3. Paista quesadillat kuivalla paistinpannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja juusto on sulanut. Leikkaa vastapaistetut quesadillat puoliksi tai neljään osaan.

4. Soseuta keitto sileäksi suoraan kattilassa sauvasekoittimen avulla. Lisää 2 tl sokeria, 1 tl suolaa ja 1 tl valkoviinietikkaa. Lisää maun mukaan vielä ripaus chilihiutaleita ja vastajauhettua mustapippuria.

5. Laita loput selleritikut sekä ½ rasiallista basilikaa kulhoon. Tarjoile tomaattikeiton ja quesadillojen kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää