Punakampelaa tillikastikkeella

Voissa paistettu kala varhaisperunoiden ja tillikastikkeen kera on ihana kesäruoka!

Tarvitset:

  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Tilliä, 1 ruukku
  • Turkkilaista jogurttia, 2 dl
  • Kurkkua, 1 kpl
  • Tomaatteja, 4 kpl
  • MSC merkittyä punakampelaa, 600 g (tai muuta valkoista kalaa esim. ahventa)
  • Voita
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Sinappia (esim. dijon)

Punakampelaa tillikastikkeella, valmistusohjeet:

1. Laita reilusti vettä isohkoon kattilaan, lisää ripaus suolaa ja keitä perunat (n. 1 kg).

2. Leikkaa kurkku puolikuunmuotoisiksi viipaleiksi (katso vinkki) ja lohko sitruuna. Lohko 4 tomaattia. Laita kulhoihin.

3. Tillikastike: Hienonna 3/4 ruukkua tilliä. Sekoita yhteen pienessä kulhossa tillisilppu, 2 dl turkkilaista jogurttia, ½ tl suolaa ja 1 tl sinappia (esim. dijon).

4. Mausta punakampela (n. 600 g) suolalla (¾ tl) ja ripauksella vastajauhettua mustapippuria. Kuumenna 2 rkl voita paistinpannussa ja paista kala 2-3 min per puoli, kunnes se on kypsää.

5. Tarjoile voissa paistettu punakampela vastakeitettyjen perunoiden, tillikastikkeen, sitruunalohkojen ja vihannesten kanssa. Koristele annos tillinvarsilla (1/4 ruukkua).

VINKKI! Sitruunaiset kurkut: Raasta hieman sitruunankuorta hienoksi ja purista mehua talteen. Sekoita kurkun joukkoon sitruunankuoret ja -mehu, oliiviöljyä sekä suolaa. Raikkaat sitruunakurkut sopivat täydellisesti kalan kanssa.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää