Punajuuriohratto pinaatilla
Punajuuriohratto kotimaisesta Fazer Alku -ohrasta on herkullinen vaihtoehto risotolle.
Tarvitset:
- Fetajuusto, 2 pakkausta
- Kypsä punajuuri kuutioina, 400 g
- Sipuli, 1 kpl
- Fazer Alku ruokaohra, 1 pakkaus
- Kuohukerma, 1 dl
- Pinaatti, 1 pakkaus
- Tumma balsamico-kastike, 1 pussi
- Valkosipulinkynsiä
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Kuivattua timjamia
- Kasvisliemikuutioita
- Mustapippuria
Punajuuriohraton valmistusohjeet:
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta 1 l vettä ja liuota siihen 2 kasvisliemikuutiota.
2. Kuumenna (pinnoitettu) kattila keskilämmöllä. Lisää öljyä. Kun kattila on kuuma, lisää sipuli ja ripaus suolaa. Kuullota sipulia 3-5 min. Lisää valkosipuli ja paista vielä 1 min.
3. Lisää kypsät punajuurikuutiot ja 4 dl ruokaohraa. Lisää ½ tl kuivattua timjamia. Lisää kasvislientä noin 1 dl ja anna hautua 2 min kannen alla.
4. Lisää loppu kasvisliemi noin 1-2 dl kerrallaan ja hauduta ohrattoa hiljalleen kuplien ilman kantta, kunnes ohra on kypsää (noin 15 min). Viimeistele ohratto mustapippurilla ja 1 dl:lla kuohukermaa (säästetty A-reseptistä). Tarkista maku.
5. Murustele feta. Pyöräytä tuore pinaatti kulhossa tumman balsamicokastikkeen kanssa juuri ennen tarjoilua. Annostele ohratto lautasille ja lisää päälle feta. Tarjoa pinaattisalaatin kanssa.