Pizza bianca vuohenjuustolla

Kokeile ja ihastu! Suussasulava pizza bianco eli ”valkoinen pizza” valmistetaan ilman tomaattikastiketta.

Tarvitset:

  • Jauhoista perunaa, n. 400 g
  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Vuohenjuustoa, n. 200 g
  • Sipulia, 1 kpl
  • Palsternakkaa, 2 kpl (n. 300 g)
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Turkkilaista jogurttia/ ranskankermaa, 2,5 dl
  • Omenaa, 1 kpl
  • Mustapippuria
  • Juoksevaa hunajaa
  • Kuivattua rosmariinia
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pizzakit

Pizza biancan valmistusohjeet:

1. Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 225-asteiseksi.

2. Karamellisoitu sipuli: Viipaloi 1 sipuli ohuesti. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää pannuun sipuli, ½ rkl juoksevaa hunajaa sekä ¼ tl suolaa ja paista 4-5 min, kunnes sipuli on karamellisoitunut. Aseta sivuun odottamaan.

3. Kuori 2 palsternakkaa ja n. 400 g perunoita ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (katso vinkki!). Kuumenna tilkka oliiviöljyä äsken käyttämässäsi paistinpannussa ja paista perunat ja palsternakka 2-3 min, kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan. Lisää mausteeksi 1 rkl kuivattua rosmariinia ja ½ tl suolaa.

4. Sitruunakastike: Sekoita yhteen kulhossa 2,5 dl turkkilaista jogurttia (tai ranskankermaa) ja puolikkaan sitruunan hienoksi raastettu kuori.

5. Viipaloi vuohenjuusto (n. 200 g). Rullaa auki pakkauksen pizzataikina leivinpaperin kera ja levitä päälle sitruunajogurtti. Lisää päälle peruna- ja palsternakkaviipaleet, karamellisoitu sipuli sekä vuohenjuusto. Viimeistele vielä hienoksi raastetulla sitruunan (½) kuorella.

6. Laita pizza lämpimälle uunipellille ja paista uunin ylätasolla 12-14 min, kunnes pizza on kypsää.

7. Rapea omenasalaatti: Leikkaa omena pitkiksi suikaleiksi. Yhdistä kulhoon omena, ½ ruukkua rucolaa, 1 tl oliiviöljyä ja noin 1 rkl sitruunamehua. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhettua mustapippuria.

8. Tarjoile pizza bianco rapean omenasalaatin kanssa. Viimeistele rucolalla ½ ruukkua.

Vinkki! Leikkaa mielellään peruna ja palsternakka mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää