Pinaatti-ricottalasagne

Pinaatti ja ricotta antavat lasagnelle uutta potkua! Sopii myös kasvissyöjille.

Tarvitset:

  • Pinaattia, 2 rasiaa
  • Lasagnelevyjä, 1 pakkaus
  • Oreganoa, 1 ruukku
  • Ricottajuustoa, 1 pakkaus
  • Mozzarellaraastetta, 1 pussi
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Mustia papuja, 2 pakkausta
  • Tomaatteja, 6 kpl
  • Tomaattimurskaa, 2 pakkausta
  • Tomaattisosetta, 2 purkkia
  • Valkosipulinkynsiä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Sokeria
  • Voita
  • Mustapippuria
  • Kuivattua basilikaa
  • Kuivattua oreganoa
  • Valkoviinietikkaa

Pinaatti-ricottalasagnen valmistusohjeet:

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

2. Tomaatti-ricottakastike: Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa ja kuullota 4 puristettua valkosipulinkynttä ja 2 purkkia tomaattisosetta n. 15-30 sekunnin ajan.

3. Lisää pannuun 2 purkkia tomaattimurskaa, 1 ½ rkl kuivattua oreganoa, 1 rkl kuivattua basilikaa, 1tl sokeria, 1 tl suolaa ja vähän vastajauhettua mustapippuria. Anna porista 4-5 min.

4. Huuhdo 2 rasiaa pinaattia ja lisää pannuun. Anna porista hetken kunnes pinaatti on painunut kasaan ja osa nesteestä on haihtunut. Sekoita 1 pakkaus ricottajuustoa tomaattikastikkeeseen. Lisää hieman suolaa ja vastajauhettua mustapippuria makusi mukaan.

5. Voitele uunivuoka ja laita pohjalle hieman kastiketta. Lado vuokaan vuorotellen lasagnelevyjä ja tomaatti-ricottakastiketta. Lisää päällimmäiseksi kerros kastiketta ja päälle vielä pussillinen mozzarellaraastetta. Valmista uunin keskitasolla 20-25 min, tai kunnes lasagne on valmis.

6. Tomaatti-papusalaatti: Lohko 6 tomaattia. Sekoita 2 pakkausta mustia papuja (huuhdottuja ja valutettuja), 1 ruukku rucolaa, 2 tl oliiviöljyä, 1 tl valkoviinietikkaa, 1/4 tl suolaa ja tomaatit.

7. Hienonna 1 ruukku oreganoa. Tarjoile pinaatti-ricottalasagne tomaatti- ja papusalaatin kera. Viimeistele oreganolla.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää