Perinteinen pyttipannu, takuuvarma suosikki
Ikiklassikko pyttipannu kananmunan ja suolakurkun kera maistuu koleana syysiltana ulkoilun jälkeen. Rapea ja herkullinen kyssäkaali on syksyn sesonkijuures, voit halutessasi leikata kyssäkaalin ja muutaman porkkanan tikuiksi ja tarjoilla ne lisukkeena.
Tarviset:
- Uuniperunaa, n. 400 g
- Persiljaa, 1 ruukku
- Sipulia, 1 kpl
- Hyvälaatuisia nakkeja/makkaraa, esim. broilerinakkeja, 500 g
- Kyssäkaalia, 1 kpl
- Turkkilaista jogurttia, 200 g
- Porkkanoita, n. 250 g
- Palsternakkaa, n. 200 g
- Suolakurkkuja, 1 kpl
- Kananmunia, 4 kpl
- Leivinpaperia
- Hunajaa
- Mietoa sinappia
- Öljyä
- Mustapippuria
- Suolaa
Pyttipannun valmistusohjeet:
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen kiertoilmalla.
2. Pese ja leikkaa n. 1×1 cm kokoisiksi kuutioiksi: 400 g uuniperunaa, 250 g porkkanaa ja n. 200 g palsternakkaa. Kuori ja kuutioi 1 kyssäkaali (säästä halutessasi kyssäkaali ja pari porkkanaa ja tarjoile erikseen). Lohko 1 sipuli.
3. Laita pilkotut vihannekset leivinpaperilla vuoratulle uunipelille ja sekoita mukaan hieman öljyä, suolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Valmista uunissa 15-20 min tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
4. Sinappikastike: Sekoita 2 dl turkkilaista jogurttia, ½ rkl mietoa sinappia, 1 tl hunajaa ja 1/4 tl suolaa.
5. Leikkaa nakit paloiksi ja paista pannussa pienessä määrässä öljyä, 3-5 min. Laita nakit lautaselle. Paista 4 kananmunaa matalalla keskilämmöllä äsken käyttämässäsi pannussa.
6. Sekoita nakit ja juurekset. Hienonna 1 ruukku persiljaa ja ripottele päälle. Tarjoile kananmunan, suolakurkun ja sinappikastikkeen kera.