Perinteinen pyttipannu, takuuvarma suosikki

Ikiklassikko pyttipannu kananmunan ja suolakurkun kera maistuu koleana syysiltana ulkoilun jälkeen. Rapea ja herkullinen kyssäkaali on syksyn sesonkijuures, voit halutessasi leikata kyssäkaalin ja muutaman porkkanan tikuiksi ja tarjoilla ne lisukkeena.

Tarviset:

  • Uuniperunaa, n. 400 g
  • Persiljaa, 1 ruukku
  • Sipulia, 1 kpl
  • Hyvälaatuisia nakkeja/makkaraa, esim. broilerinakkeja, 500 g
  • Kyssäkaalia, 1 kpl
  • Turkkilaista jogurttia, 200 g
  • Porkkanoita, n. 250 g
  • Palsternakkaa, n. 200 g
  • Suolakurkkuja, 1 kpl
  • Kananmunia, 4 kpl
  • Leivinpaperia
  • Hunajaa
  • Mietoa sinappia
  • Öljyä
  • Mustapippuria
  • Suolaa

Pyttipannun valmistusohjeet:

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen kiertoilmalla.

2. Pese ja leikkaa n. 1×1 cm kokoisiksi kuutioiksi: 400 g uuniperunaa, 250 g porkkanaa ja n. 200 g palsternakkaa. Kuori ja kuutioi 1 kyssäkaali (säästä halutessasi kyssäkaali ja pari porkkanaa ja tarjoile erikseen). Lohko 1 sipuli.

3. Laita pilkotut vihannekset leivinpaperilla vuoratulle uunipelille ja sekoita mukaan hieman öljyä, suolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Valmista uunissa 15-20 min tai kunnes juurekset ovat kypsiä.

4. Sinappikastike: Sekoita 2 dl turkkilaista jogurttia, ½ rkl mietoa sinappia, 1 tl hunajaa ja 1/4 tl suolaa.

5. Leikkaa nakit paloiksi ja paista pannussa pienessä määrässä öljyä, 3-5 min. Laita nakit lautaselle. Paista 4 kananmunaa matalalla keskilämmöllä äsken käyttämässäsi pannussa.

6. Sekoita nakit ja juurekset. Hienonna 1 ruukku persiljaa ja ripottele päälle. Tarjoile kananmunan, suolakurkun ja sinappikastikkeen kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää