Pehmeä parsakaalikeitto

Pehmeän samettisen parsakaalikeiton kruunaa raikas minttujogurtti.

Tarvitset:

  • Jauhoista perunaa, n. 400 g
  • Parsakaalia, 2 kpl
  • Vihreitä linssejä, 1 pakkaus
  • Sipulia, 1 kpl
  • Turkkilaista jogurttia, 1 pakkaus
  • Minttua, 1 ruukku
  • Tomaattia, 2 kpl
  • Chilihiutaleita
  • Kasvisliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkosipulinkynsiä
  • Valkoviinietikkaa

Parsakaalikeiton valmistusohjeet:

1. Kuori ja kuutioi n. 400 g jauhoista perunaa pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja pilko parsakaalit nupuiksi. Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli 1 min. Lisää pannuun peruna ja parsakaali ja kuullota vielä jokunen minuutti. Lisää vielä 1 l vettä ja 2 kasvisliemikuutiota. Anna kiehua 15 min tai kunnes peruna on pehmeää.

2. Valmista linssisalaatti: Pilko 2 tomaattia pieneksi ja hienonna minttu (1 ruukku). Laita tomaatit ja puolet mintusta kulhoon. Sekoita joukkoon 1 pakkaus linssejä (huuhdottu ja valutettu), 1 rkl oliiviöljyä, 1 valkosipulinkynsi (puristettu) ja 1/2 tl suolaa.

3. Valmista minttujogurtti: Sekoita pienessä kulhossa 1/2 purkkia turkkilaista jogurttia, loput mintusta, 1 valkosipulinkynsi (puristettu) ja 1/4 tl suolaa.

4. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon 1/2 pakkausta turkkilaista jogurttia ja 1 rkl valkoviinietikkaa, anna keiton kiehahtaa ja ota kattila pois kuumalta liedeltä. Lisää chilihiutaleita, vähän suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.

5. Viimeistele parsakaalikeitto minttujogurtilla. Tarjoile linssisalaatin kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää