Pehmeä parsakaalikeitto
Pehmeän samettisen parsakaalikeiton kruunaa raikas minttujogurtti.
Tarvitset:
- Jauhoista perunaa, n. 400 g
- Parsakaalia, 2 kpl
- Vihreitä linssejä, 1 pakkaus
- Sipulia, 1 kpl
- Turkkilaista jogurttia, 1 pakkaus
- Minttua, 1 ruukku
- Tomaattia, 2 kpl
- Chilihiutaleita
- Kasvisliemikuutioita
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Valkosipulinkynsiä
- Valkoviinietikkaa
Parsakaalikeiton valmistusohjeet:
1. Kuori ja kuutioi n. 400 g jauhoista perunaa pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja pilko parsakaalit nupuiksi. Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli 1 min. Lisää pannuun peruna ja parsakaali ja kuullota vielä jokunen minuutti. Lisää vielä 1 l vettä ja 2 kasvisliemikuutiota. Anna kiehua 15 min tai kunnes peruna on pehmeää.
2. Valmista linssisalaatti: Pilko 2 tomaattia pieneksi ja hienonna minttu (1 ruukku). Laita tomaatit ja puolet mintusta kulhoon. Sekoita joukkoon 1 pakkaus linssejä (huuhdottu ja valutettu), 1 rkl oliiviöljyä, 1 valkosipulinkynsi (puristettu) ja 1/2 tl suolaa.
3. Valmista minttujogurtti: Sekoita pienessä kulhossa 1/2 purkkia turkkilaista jogurttia, loput mintusta, 1 valkosipulinkynsi (puristettu) ja 1/4 tl suolaa.
4. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon 1/2 pakkausta turkkilaista jogurttia ja 1 rkl valkoviinietikkaa, anna keiton kiehahtaa ja ota kattila pois kuumalta liedeltä. Lisää chilihiutaleita, vähän suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.
5. Viimeistele parsakaalikeitto minttujogurtilla. Tarjoile linssisalaatin kera.