Pehmeä kukkakaalisosekeitto

Sosekeitot ovat kestosuosikkeja ympäri vuoden! Kukkakaalikeitto on ihanan pehmeän makuinen sosekeitto, johon lisämakua antavat sipulit ja juusto.

Tarvitset:

  • Jauhoista perunaa, 2 kpl
  • Kukkakaalia, 1 kpl
  • Koskenlaskija ruokaa, 1 kpl
  • Sipulia, 1 kpl
  • Salaattisiemensekoitus, 1 pussi
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Kasvisliemikuutioita

Kukkakaalisosekeiton valmistusohjeet:

1. Kuori ja hienonna 1 sipuli. Kuullota sipuli isossa kattilassa tilkassa öljyä muutama minuutti.

2. Paloittele 1 kukkakaali (myös varsi), kuori ja kuutioi 2 perunaa ja lisää ainekset kattilaan. Lisää vielä kattilaan 8 dl vettä ja 1 ½ kasvisliemikuutiota. Keitä hiljaa poreillen, kunnes kukkakaali on kypsää, noin 20 minuuttia.

3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää 1 pakkaus Koskenlaskija ruokaa. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä.

4. Annostele keitto kulhoihin ja ripottele annosten päälle siemensekoitusta ja tarjoile leivän kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää