Pehmeä kukkakaalisosekeitto
Sosekeitot ovat kestosuosikkeja ympäri vuoden! Kukkakaalikeitto on ihanan pehmeän makuinen sosekeitto, johon lisämakua antavat sipulit ja juusto.
Tarvitset:
- Jauhoista perunaa, 2 kpl
- Kukkakaalia, 1 kpl
- Koskenlaskija ruokaa, 1 kpl
- Sipulia, 1 kpl
- Salaattisiemensekoitus, 1 pussi
- Öljyä
- Suolaa
- Kasvisliemikuutioita
Kukkakaalisosekeiton valmistusohjeet:
1. Kuori ja hienonna 1 sipuli. Kuullota sipuli isossa kattilassa tilkassa öljyä muutama minuutti.
2. Paloittele 1 kukkakaali (myös varsi), kuori ja kuutioi 2 perunaa ja lisää ainekset kattilaan. Lisää vielä kattilaan 8 dl vettä ja 1 ½ kasvisliemikuutiota. Keitä hiljaa poreillen, kunnes kukkakaali on kypsää, noin 20 minuuttia.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää 1 pakkaus Koskenlaskija ruokaa. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä.
4. Annostele keitto kulhoihin ja ripottele annosten päälle siemensekoitusta ja tarjoile leivän kera.