Pasta punaisella pestolla

Punainen pestopasta on helppo ja nopea valmistaa sauvasekoittimen avulla. Tämä herkullinen kasvisruoka sopii myös vegaaneille, kun juuston korvaa esim. vegaanisella parmesaanijuustolla.

Tarviset:

  • Hyvälaatuista tortiglioni- tai orecchiettepastaa, n. 400 g
  • Raastettua parmesan- tai goudajuustoa, n. 150 g
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Salaattisipulia, ½ nippua
  • Mantelilastuja, n. 40 g
  • Varrellisiä luumutomaatteja, n. 600 g
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja, 150 g
  • Valkosipulinkynsiä
  • Chilihiutaleita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkoviinietikkaa

Punaisen pestopastan valmistusohjeet:

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

2. Keitä n. 400 g pastaa pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Valkosipulipaahdetut tomaatit: Laita varrelliset kirsikkatomaatit (n. 600g) voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon 2 puristettua valkosipulinkynttä, hieman oliiviöljyä ja suolaa. Paahda uunin keskiosassa 10-15 min.

4. Pesto: Laita puolet juustoraasteesta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon 40 g mantelilastuja, purkillinen (n. 150 g) valutettuja aurinkokuivattuja tomaatteja, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 1 dl vettä, 1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä, 1/2 tl suolaa, 1 tl valkoviinietikkaa ja ripaus vastajauhettua mustapippuria. Soseuta pestoksi.

5. Leikkaa salaattisipuli (1/2 nippua) vinottain suikaleiksi. Lorauta tilkka oliiviöljyä kuumalle paistinpannulle ja paista sipulia 1-2 min.

6. Sekoita yhteen vastakeitetty pasta, pesto ja valkosipulipaahdetut tomaatit. Lisää ripaus suolaa ja chilihiutaleita maun mukaan. Viimeistele annos tuoreella kevätsipulilla, rucolalla (1 ruukku) sekä jäljelle jääneellä juustoraasteella.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää