Papupata bataatilla ja guacamolella

Mausteisen bataatti-papupadan kanssa tarjoillaan guacamolea, ja tuore korianteri kruunaa maut.

Tarvitset:

  • Bataattia, 1 kpl (n. 800 g)
  • Säilöttyjä papuja, 4 prk (esim. musta-, kidney-, voipapuja)
  • Tomaattimurskaa, 1 prk
  • Avokadoa, 1-2 kpl
  • Punasipulia, 1 kpl
  • Korianteria, 1 ruukku
  • Lime, 2 kpl
  • Valkosipulinkynsiä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Savupaprikajauhetta
  • Oliiviöljyä
  • Vaahterasiirappia/hunajaa
  • Bulgurvehnää tai muuta riisiä/ryynejä

Valmistusohje bataatti-papupataan:

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi kiertoilmatoiminnolla. Keitä 4 annosta bulgurvehnää tai muuta riisiä/ryynejä.

2. Kuori ja kuutioi 1 bataatti (n. 1×1 cm). Laita kuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta hyppysellisellä suolaa. Laita pelti uuniin ja paista noin 10 minuuttia.

3. Kuori ja hienonna 1 punasipuli sekä 3 valkosipulinkynttä. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia.

4. Lisää pataan 1 tl savupaprikamaustetta, 1 tl vaahterasiirappia (tai juoksevaa hunajaa) ja mausta hieman suolalla ja pippurilla. Jatka paistamista muutama minuutti.

5. Lisää bataattikuutiot pataan, sekoita kunnolla ja jatka taas paistamista muutama minuutti.

6. Purista joukkoon 1 limen mehut ja 4 purkkia säilöttyjä papuja (valutettuja ja huuhdeltuja). Jatka taas paistamista muutama minuutti ja lisää sen jälkeen purkillinen tomaattimurskaa. Lämmitä kuumaksi ja tarkista maku.

7. Guacamole: Halkaise 1 avokado ja kuutioi avokadonliha veitsellä suoraan kuoreen. Koverra kuutiot ruokalusikalla kulhoon. Hienonna avokadonkuutiot haarukalla. Purista joukkoon ½ limen mehut ja mausta ripauksella suolaa. Jos tahdot hieman tulisuutta voit lisätä hyppysellisen chilimaustetta.

8. Hienonna ruukullinen korianteria. Tarjoile bataatti-papupata bulgurvehnän, korianterin ja guacamolen kera

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää