Papupata bataatilla ja guacamolella
Mausteisen bataatti-papupadan kanssa tarjoillaan guacamolea, ja tuore korianteri kruunaa maut.
Tarvitset:
- Bataattia, 1 kpl (n. 800 g)
- Säilöttyjä papuja, 4 prk (esim. musta-, kidney-, voipapuja)
- Tomaattimurskaa, 1 prk
- Avokadoa, 1-2 kpl
- Punasipulia, 1 kpl
- Korianteria, 1 ruukku
- Lime, 2 kpl
- Valkosipulinkynsiä
- Suolaa
- Pippuria
- Savupaprikajauhetta
- Oliiviöljyä
- Vaahterasiirappia/hunajaa
- Bulgurvehnää tai muuta riisiä/ryynejä
Valmistusohje bataatti-papupataan:
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi kiertoilmatoiminnolla. Keitä 4 annosta bulgurvehnää tai muuta riisiä/ryynejä.
2. Kuori ja kuutioi 1 bataatti (n. 1×1 cm). Laita kuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta hyppysellisellä suolaa. Laita pelti uuniin ja paista noin 10 minuuttia.
3. Kuori ja hienonna 1 punasipuli sekä 3 valkosipulinkynttä. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia.
4. Lisää pataan 1 tl savupaprikamaustetta, 1 tl vaahterasiirappia (tai juoksevaa hunajaa) ja mausta hieman suolalla ja pippurilla. Jatka paistamista muutama minuutti.
5. Lisää bataattikuutiot pataan, sekoita kunnolla ja jatka taas paistamista muutama minuutti.
6. Purista joukkoon 1 limen mehut ja 4 purkkia säilöttyjä papuja (valutettuja ja huuhdeltuja). Jatka taas paistamista muutama minuutti ja lisää sen jälkeen purkillinen tomaattimurskaa. Lämmitä kuumaksi ja tarkista maku.
7. Guacamole: Halkaise 1 avokado ja kuutioi avokadonliha veitsellä suoraan kuoreen. Koverra kuutiot ruokalusikalla kulhoon. Hienonna avokadonkuutiot haarukalla. Purista joukkoon ½ limen mehut ja mausta ripauksella suolaa. Jos tahdot hieman tulisuutta voit lisätä hyppysellisen chilimaustetta.
8. Hienonna ruukullinen korianteria. Tarjoile bataatti-papupata bulgurvehnän, korianterin ja guacamolen kera