✔️ Ilmainen toimitus ✔️ Helppo muokata ✔️ Et sitoudu ✔️ Turvallinen

Meistä

 

 

Kuka on Sanna?

Hei, olen Sanna - kolmen lapsen äiti ja yrittäjä ja arvostan yhteisiä ruokahetkiä. Arki on harvemmin ruusuilla tanssimista, mutta jokaisesta päivästä löytyy jotain nauttimisen arvoista. Suunnittelen ruokakassimme reseptit, jotta sinä ja perheesi voitte nauttia hyvästä ruoasta vaivattomasti.

Minulta kysytään usein mistä ajatus Sannan Ruokakassin perustamisesta syntyi. Ajatus lähti omasta tarpeesta ja havainnosta, että moni muukin perhe kaipasi jotain, joka aidosti helpottaisi arkisirkuksen pyörittämistä. Suurin murheenaihe oli mitä syödään, milloin ehtii kauppaan ja kenen hoidettavaksi tämä jää. Kun suunnittelin oman arkiruokani järkevämpään muotoon ja suunnittelutyö kerran tuli tehtyä, miksi en jakaisi työn tuloksia muidenkin iloksi?

Kiireisessä arjessa ei ole loputtomasti aikaa ruoanlaittoon, mutta ruoan ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää. Reseptejä laatiessani otan huomioon monta tekijää. Minulla on aina mielessä helppous, monipuolisuus ja sesongin raaka-aineet. Haluan myös auttaa ihmisiä löytämään uusia suosikkeja, laajentamaan makuaan ja kehittymään ruoanlaittajina. Ruoanlaitto ja syöminen ovat luonnollisia tapoja viettää laatuaikaa rakkaiden ihmisten kanssa ja yhteiset hetket herkullisen ruoan äärellä tuovat myös iloa ja lisämakua kotiin.

 

Ruoan alkuperä ja vastuullisuus

Ruoan alkuperä on meille ensiarvoisen tärkeää ja haluamme osaltamme edistää kestävää kehitystä ja kulutusta. Teemme jatkuvasti töitä löytääksemme mahdollisimman hyvälaatuisia, eettisesti ja ympäristöystävällisesti tuotettuja raaka-aineita ja tuotteita, mutta toki meillä on vielä paljon työnsarkaa jäljellä.

Kotimaisten tuottajien ja yritysten suosiminen on toiminnassamme keskeistä. Olemmekin iloisia siitä, että pystymme tarjoamaan suomalaisille yrityksille ja viljelijöille vaihtoehtoisen kumppanin ja myyntikanavan. Olemme tehneet yhteistyötä mm. Uudenmaan ruoka-food hubin kanssa, joka toiminnallaan tukee paikallisten viljelijöiden työtä. Kasvisten kohdalla Suomen ilmasto asettaa jonkun verran rajoitteita, erityisesti kesäsesongin ulkopuolella. Toimintamme ytimessä on myös tarjota monipuolisia ruokia ja raaka-aineita sekä uusia ja erilaisia makuelämyksiä. Tämä tarkoittaa sitä, että välillä käytämme myös hieman eksoottisempiakin raaka-aineita ja tuotteita.

Ruokakasseissamme tuoreilla vihanneksilla ja kasvipohjaisilla raaka-aineilla on keskeinen rooli ja sesongit ohjaavat reseptien suunnitteluamme. Tarjoamme Vegekassin lisäksi kaikissa ruokakasseissamme yhden kasvispohjaisen aterian – Sannan Ruokakassi on näin ollen oiva tapa tutustua uusin kasvisruokiin ja saada omaa syömistä terveellisempään ja ympäristöystävällisempään muotoon.

 

Miten kehittämme vastuullisuuttamme?

Viimeisen parin vuoden aikana olemme kehittäneet raaka-aineidemme vastuullisuutta mm. WWF:n liha- ja kalaoppaiden avulla ja olemme esimerkiksi lisänneet luomutuotteiden määrää. Keskustelemme säännöllisesti yhteistyökumppaneidemme ja potentiaalisten uusien kumppaneiden kanssa vastuullisuudesta ja sen kehittämisestä. Kuljetusten yhteistyökumppanimme Bring on edelläkävijä ympäristöasioissa ja viime vuoden aikana olemme kehittäneet mm. kuljetusten tehokkuutta.

 

Liha ja Kala

Ruokakassistamme löydät aina suomalaista laadukasta lihaa, kanaa ja maitotuotteita. Toimittamamme naudan jauheliha on aina luomua ja muissa lihatuotteissa olemme huomioineet WWF:n suositusten mukaisesti, että mahdollinen eläinten rehussa käytetty soija on vastuullisesti tuotettua ja sertifioitua. Tarjoamamme kala ja äyriäiset ovat  WWF:n kalaoppaan suositusten mukaisesti joko suomalaisista kestävistä kalakannoista tai vaihtoehtoisesti MSC tai ASC sertifioitua.