Ohratto fenkolilla ja mozzarellalla

Risoton suomalainen serkku ohratto valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle. Mozzarella ja fenkoli kruunaavat tämän ohraton.

Tarvitset:

  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Fenkolia, 1 kpl
  • Juustoraastetta, ½ pussia
  • Sipulia, 1 kpl
  • Sitruunaa, ½ kpl
  • Ohrahelmiä, 1 pakkaus
  • Minimozzarellaa, 1 pakkaus
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Chilirouhetta
  • Kasvisliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkosipulinkynsiä

Ohraton valmistusohjeet:

1. Esivalmistelut: Hienonna 1 sipuli. Halkaise 1 fenkoli ja leikkaa kantaosa pois. Viipaloi fenkoli ohuesti. Halkaise rasiallinen kirsikkatomaatteja.

2. Kasvisliemi: Kiehauta 7 ½ dl vettä ja 2 kasvisliemikuutiota kattilassa. Ota pois kuumalta liedeltä.

3. Ohratto: Kuumenna oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa. Kuullota sipuli matalalla lämmöllä. Lisää fenkoli ja 3 puristettua valkosipulinkynttä. Paista vielä 3-4 min. Lisää 3 ½ dl ohraa ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehu. Notkista kuumalla kasvisliemellä vähän kerrallaan, kunnes ohra on pehmeää, noin 15 min.

4. Sekoita pannuun ½ pussia juustoraastetta. Lisää vähän suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.

5. Viimeistele herkullinen ohratto minimozzarellalla, tomaateilla, ruukullisella rucolaa, tilkalla oliiviöljyä ja ripauksella chilirouhetta.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää