Ohratto fenkolilla ja mozzarellalla
Risoton suomalainen serkku ohratto valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle. Mozzarella ja fenkoli kruunaavat tämän ohraton.
Tarvitset:
- Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
- Fenkolia, 1 kpl
- Juustoraastetta, ½ pussia
- Sipulia, 1 kpl
- Sitruunaa, ½ kpl
- Ohrahelmiä, 1 pakkaus
- Minimozzarellaa, 1 pakkaus
- Rucolaa, 1 ruukku
- Chilirouhetta
- Kasvisliemikuutioita
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Valkosipulinkynsiä
Ohraton valmistusohjeet:
1. Esivalmistelut: Hienonna 1 sipuli. Halkaise 1 fenkoli ja leikkaa kantaosa pois. Viipaloi fenkoli ohuesti. Halkaise rasiallinen kirsikkatomaatteja.
2. Kasvisliemi: Kiehauta 7 ½ dl vettä ja 2 kasvisliemikuutiota kattilassa. Ota pois kuumalta liedeltä.
3. Ohratto: Kuumenna oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa. Kuullota sipuli matalalla lämmöllä. Lisää fenkoli ja 3 puristettua valkosipulinkynttä. Paista vielä 3-4 min. Lisää 3 ½ dl ohraa ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehu. Notkista kuumalla kasvisliemellä vähän kerrallaan, kunnes ohra on pehmeää, noin 15 min.
4. Sekoita pannuun ½ pussia juustoraastetta. Lisää vähän suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.
5. Viimeistele herkullinen ohratto minimozzarellalla, tomaateilla, ruukullisella rucolaa, tilkalla oliiviöljyä ja ripauksella chilirouhetta.