NAMS tomaatit, parhaat tomaatit!

Sannan Ruokakassin tomaatit ovat pian kahden vuoden ajan olleet kotimaisia NAMS-tomaatteja. Niissä on hyvä maku ja hyvä jälkimaku, myös talvella!

Onko mikään parempaa kuin NAMS! Koe kotimaisen talvitomaatin hyvä maku ja jälkimaku

Sannan Ruokakassi teki vuoden 2020 alussa uudenvuodenlupauksen: kaikki tomaattimme ovat tästä lähtien kotimaisia. Lupaus on pitänyt jo melkein kaksi vuotta.

Tomaatit viljelee porilainen NAMS. Ensimmäiset NAMS-tomaatit menivät kauppoihin itsenäisyyspäivänä vuonna 2016, joten pian luvassa on NAMSin 5-vuotispäivä.

”Suomalaiset olivat unohtaneet, että talvitomaatti voi maistua jollekin”, sanoo Teemu Kanasuo NAMSilta.

NAMS on vienyt maun vähän pidemmällekin. Tomaateissa on nimittäin myös hyvä jälkimaku.

”Jälkimaku tarkoittaa hyvää omaatuntoa ostoksesta. Haluamme tuottaa makua ekologisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.”

NAMSin kasvihuoneessa käytetään pimennysverhoja, ja katto on suljettu. Ne kuuluvat ratkaisuihin, jotka parantavat energiatehokkuutta ja pienentävät tuotteen hiilijalanjälkeä. Suomen Luonnonvarakeskuksen laskema NAMSin hiilijalanjälki on 0,36 kg Co2 ckv/kg. Espanjalaisten tuontitomaattien vastaava luku on noin tuplat, vaihdellen 0,5-1 kg Co2 ckv/kg välillä.

Miksi tomaatti on tomaatti?

Kanasuon mukaan lajikkeen valinnalla on suurin merkitys tomaatin makuun. NAMSin lajikkeena on Roterno. Tämä maukas lajike ei viljelijöiden keskuudessa kuitenkaan ole se suosituin, sillä siitä ei saa suurinta mahdollista satoa.

”Emme haluakaan maksimoida kilomäärää, vaan maun ja laadun.”

Nykyään suomalaiset osaavat jo valita mielesensä lajikkeen monista tuoretuotteista. Perunoista valitaan Annabella tai Siikli, omenoista Granny Smith tai Pink Lady, ja mansikoista vaikkapa Polka tai Bounty. Mutta tomaatti – on tomaatti. Siitä huolimatta, että eri tomaattilajikkeita on noin 12 000.

”Haluamme vähän herätellä! Eri tomaattilajikkeiden välillä on huimia eroja paitsi maussa, myös ravintoaineissa. Esimerkiksi NAMSissa on lykopeenia ja C-vitamiinia tuplasti satoisaan bulkkitomaattiin nähden.”

Herkkulautanen telkkarin eteen

Juuri nyt Teemu Kanasuo valmistaisi NAMS-tomaateista simppelin tomaatti-mozzarella-basilikalautasen ja nauttisi sen Vain Elämää -ohjelmaa katsellen takkatulen loimussa. Toinen kestosuosikki NAMS-miehen keittiössä on tomaattikeitto.

Sannan Ruokakassin ja Fast & Greenin reseptien kokkailijat saavat nauttia NAMS-tomaateista kasvis- tai kanalasagnen lisäkkeenä sekä jauhelihakeiton kanssa tarjottavissa leivissä. Toivotamme keittiöön hyvää makua ja jälkimakua!

Eri tomaattilajikkeita on noin 12 000. Niiden välillä on huimia eroja paitsi maussa, myös ravintoaineissa.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää