Näin Sannan ruokakassi toimii

Meillä saat valita kaikki reseptit itse

Sannan Ruokakassin avulla säästät aikaa ja ajatuksia samalla, kun arkesi helpottuu voidessasi jättää ainaisen “Mitä tänään syötäisiin?”-kysymyksen historiaan. Tilauksen tekeminen ja hallinnointi on helppoa ja asiakkuus joustavaa, ilman sitoutumisaikaa. Tee kerta- tai jatkuva tilaus.

Tilaa nyt!

1.

Tilaa

Tilaa itsellesi sopiva ruokakassi. Maksuvaiheen jälkeen pääset valitsemaan mieluisat reseptit kymmenestä viikoittain vaihtuvasta reseptistä. Jos et tahdo valita itse, teemme sen puolestasi tilausvaiheessa tehdyn oletuskassivalintasi perusteella.

Voit tilata joko jatkuvana tilauksena tai kertatilauksena. Molemmat joustavasti ja sitoutumatta.

2.

Ota paketti vastaan

Toimitamme ruokakassin kotiisi sunnuntaina. Saat tiedon toimitusajasta torstaina 1,5 tunnin tarkkuudella. Sunnuntaina saat toisen tekstiviestin, jonka seurantalinkistä voit nähdä tilauksen saapumisen reaaliajassa. Ruokakassista löydät valmiiksi suunnitellut helpot reseptit vaihekuvineen, ja tarvittavat tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet.

Jos asut rivi- tai omakotitalossa etkä ole kotona toimituksen saapuessa, jätämme suljetun pahvilaatikon oven ulkopuolelle odottamaan. Siirräthän kylmää vaativat tuotteet nopeasti jääkaappiisi.

3.

Kokkaa ja nauti!

Nauti ja inspiroidu herkullisesta ja terveellisestä ruoasta läheistesi kanssa. Omien reseptivalintojesi mukaan.

Tilaa nyt!

UKK / FAQ

Olemme keränneet yhteen teemoittain meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Kurkkaa, löytyykö myös sinun kysymykseesi jo vastaus! Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on jotakin kysyttävää etkä löydä kysymykseesi vastausta.

Mikä Sannan Ruokakassi on?

Sannan Ruokakassi tuo reseptit ja ainekset arki-iltojen ruokiin suoraan kotiisi kerran viikossa. Se on ihanan arjen resepti: palvelun avulla luot elämääsi lisää makua ja aikaa. Voit jättää pois kysymyksen ”mitä syötäisiin”, ja kaupassakäyntisi vähenee, kun sinun ei tarvitse keräillä aineksia arki-illallisiin.

Tärkeintä on maku. Me Sannan Ruokakassilla haluamme tarjota sinulle makuelämyksiä ja vaihtelua tuttuihin ruokiin. Ajattelemme, että arki voi olla yhtä nautinnollista kuin viikonloppu ja loma! Kun kokkaus on helppoa ja nopeaa, myös yhdessä ruokailuun jää enemmän aikaa.

Miten tilaan Sannan Ruokakassin?

Kun haluat tilata Sannan Ruokakassin, aloita klikkaamalla Tilaa, josta pääset vaiheittain etenevään tilausnäkymään.

Valitse ensin oletuskassi. Vaihtoehtoja on viisi: Klassinen, Kala-Kasvis, Kasvis, Lasten suosikit ja Helpot ja nopeat. Tämä valinta vaikuttaa tilauksiisi myöhemmin: jos jollain viikolla et muista valita reseptejäsi itse (tai haluat yllättyä!), sinulle toimitetaan oletusvalintasi mukaiset reseptit aineksineen.

Valitse seuraavaksi reseptien määrä (3 tai 4) sekä toimituksen koko (Pieni 2:lle tai Iso 4:lle).

Voit valita jatkuvan tilauksen tai kertatilauksen. Kertatilaus on kätevä silloin, kun et halua vielä sitoutua. Jatkuva tilaus on edullisempi. Jatkuvassa tilauksessa saat Sannan Ruokakassin halutessasi joka viikko, tai voit jättää viikkoja väliin oman valintasi mukaan. Tauolla olevilta viikoilta ei aiheudu sinulle mitään kuluja. Voit myös peruuttaa jatkuvan tilauksesi milloin vain.

Kun olet tehnyt oletuskassivalintasi, valinnut reseptien määrän ja toimituksen koon sekä kirjannut yhteystietosi ja maksanut tilauksen, pääset valitsemaan reseptejäsi. Näet ruokalistamme vähintään 2-3 viikkoa etukäteen, joten voit kerralla valita reseptejä myös tuleville viikoille.

Jatkuvassa tilauksessa toimitukset veloitetaan keskiviikkoiltaisin, jolloin myös reseptivalinta sulkeutuu. Torstaina saat tiedon sunnuntain toimitusajasta 1,5 tunnin tarkkuudella. Sannan Ruokakassi toimitetaan kotiovellesi sunnuntaina klo 12-21.30 välillä. Sunnuntaina ennen toimitusta saat vielä toisen tekstiviestin seurantalinkillä, josta voit nähdä toimituksen saapumisen reaaliajassa.

Kuinka monta reseptiä voin valita?

Voit valita 3 tai 4 reseptiä sen mukaan, kuinka moneksi päiväksi haluat ruokaa. Sen jälkeen valitset, kuinka monelle ihmiselle haluat kokata. Pieni kassi sopii 2 aikuiselle, Iso kassi puolestaan noin nelihenkiselle perheelle.

Pieni kassi sopii hyvin myös yhden hengen talouksiin. Voit jakaa kahden hengen annoksen kahdelle illalle, tai nauttia iltaruualta jääneen toisen annoksen seuraavan päivän lounaaksi.

Ison kassin ruokien riittävyys on yksilöllistä. Se sopii useimmiten perheisiin, joissa on kaksi aikuista ja kaksi lasta. Joissakin perheissä annokset syödään illallisella viimeistä murua myöten, toisissa ruuasta saattaa jäädä jollekulle seuraavan päivän lounaaksi.

Miten valitsen sopivat reseptit?

Oman makusi ja ruokavaliosi mukaan! Ruokalistallamme on 10 viikoittain vaihtuvaa reseptiä. Kunkin viikon ruokalistasta saat helposti käsityksen, millaisia reseptejä on tarjolla. Selaile ruokien nimiä ja kuvia – mikä houkuttelisi?

Reseptien sisältämät raaka-aineet sekä EU:ssa ilmoitettavat allergeenit näet, kun klikkaat reseptiä. Näin voit helposti tarkistaa, soveltuuko resepti sinun ja perheesi ruokavalioon.

Kannustamme sinua tekemään ruokakassistasi juuri omanlaisesi, ja kokeilemaan rohkeasti uudenlaisia reseptejä. Ne innostavat sinua kokkailun pariin ja tekevät ruokailuhetkistä elämyksiä!

Voinko aluksi vain kokeilla Sannan Ruokakassia?

Kyllä, ehdottomasti. Kertatilaus on siihen selkein valinta, mutta myös jatkuvan tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa, asiakastilin kohdasta ”Muokkaa toimituksiasi – Peruuta tilauksesi”. Huomaa, että Sannan Ruokakassia kannattaa kokeilla 2-3 viikkoa – silloin hyödyt arkeen alkaa todella huomata!

Miten teen jatkuvan tilauksen?

Aloita klikkaamalla Tilaa, josta pääset vaiheittain etenevään tilausnäkymään. Valitse ensin oletuskassi. Vaihtoehtoja on viisi: Klassinen, Kala-Kasvis, Kasvis, Lasten suosikit ja Helpot ja nopeat. Tämä valinta vaikuttaa tilauksiisi myöhemmin: jos jollain viikolla et muista valita reseptejäsi itse (tai haluat yllättyä!), sinulle toimitetaan oletusvalintasi mukaiset reseptit aineksineen.

Valitse seuraavaksi reseptien määrä (3 tai 4) sekä toimituksen koko (Pieni 2:lle tai Iso 4:lle). Valitse tilaustavaksi ”Jatkuva tilaus”. Seuraavaksi voit valita aloituspäivän. Toimituspäivä on kerran viikossa (sunnuntaisin), ja toimitusviikkoja voit helposti tauottaa omalta asiakastililtäsi.

Miten teen kertatilauksen?

Aloita klikkaamalla Tilaa, josta pääset vaiheittain etenevään tilausnäkymään. Valitse ensin oletuskassi. Valitse seuraavaksi reseptien määrä (3 tai 4) sekä toimituksen koko (Pieni 2:lle tai Iso 4:lle). Valitse tilaustavaksi ”Kertamaksu” ja toimitusten määrä (1–10 kpl). Toimitukset (1–10 kpl) maksetaan nyt tilauksen teon yhteydessä. Tämän jälkeen voit valita reseptit itse, jos et halua valitsemasi oletuskassin reseptejä.

Miten maksan tilaukseni?

Maksun voi suorittaa joko debit tai credit -kortilla. Jos sinulla on debit/credit -yhdistelmäkortti, löydät debit -kortin tiedot kortin kääntöpuolelta. Kortissa ei voi olla toistuvaisveloitusestoa päällä.

Milloin toimitus veloitetaan minulta?

Kun teet jatkuvan tilauksen, ensimmäisen toimituksen maksu suoritetaan tilauksen teon yhteydessä. Jatkossa veloitus tapahtuu automaattisesti toimitusta edeltävänä keskiviikkona (noin klo 21).

Kun teet kertatilauksen, valittu toimitusmäärä (1–10 kpl) maksetaan kerralla tilauksen teon yhteydessä.

Miten päivitän maksutietoni?

Maksutiedot eli maksukortin muutokset, voit päivittää helposti omalla asiakastililläsi kohdasta Tilin asetukset.

Mitä, jos veloitus epäonnistuu?

Jos korttiasi ei pystytä veloittamaan keskiviikkoiltana, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi. Onnistunut veloitus on edellytys tilauksen toimittamiselle. Veloitusta ei yritetä uusia automaattisesti. Pääset maksamaan tilauksesi omalla asiakastililläsi kohdassa “Tilaushistoria”.

Huomio! Jotta tilauksesi ehtii mukaan sunnuntain toimitukseen, tulee maksun olla suoritettuna keskiviikkona klo 23:55 mennessä, muutoin toimitus jää väliin.

Mitä toimituksen hintaan sisältyy?

Sannan Ruokakassin toimitus sisältää valitsemasi määrän reseptejä (3 tai 4) halumassasi koossa (Pieni 2:lle ja Iso 4:lle) sekä niihin tarvittavat tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet valmiiksi mitoitettuna. Näiden lisäksi lähetämme toisinaan tuotenäytteitä yhteistyökumppaneiltamme. Kotiinkuljetus kuuluu toimituksen hintaan.

Syntyykö asiakkaalle mitään lisämaksuja?

Ei. Maksat vain tilaamistasi Sannan Ruokakassin toimituksista ja mahdollisista lisätuotteista (esimerkiksi hedelmäkassi tai NAMS-tomaattirasia). Kuljetusmaksu sisältyy hintaan. Emme peri laskutuslisää.

Mitä jos minulta puuttuu tuote tai saan huonolaatuisen tuotteen?

Jos teemme virheen, otamme siitä vastuun! Otathan pikaisesti yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@sannanruokakassi.fi tai puh. 075 325 2858 ja korvaamme tuotteen sinulle.

Miten voin valita, milloin haluan toimituksen?

Ensimmäisen toimituksen voit valita tilauksen rekisteröimisen yhteydessä. Jos olet valinnut kertamaksun, valitse kaikki toimituspäivät kerralla. Muita toimituspäiviä paitsi ensimmäistä, voit tosin muokata vielä jälkeenpäin.

Toimituspäivä on aina sunnuntai. Viimeinen tilauspäivä on toimituspäivää edeltävän viikon keskiviikko. Maksuaikaa on keskiviikkoon klo 21 asti.

Miten kirjaudun omalle asiakastililleni?

Kun olet rekisteröitynyt asiakkaaksi ensimmäisen kerran, omalle asiakastilillesi kirjautuminen on helppoa: Valitse Kirjaudu etusivun ylälaidasta.

Miten voin laittaa tilauksen tauolle?

Kirjaudu asiakastilillesi. Mene kohtaan ”Muokkaa toimituksia”. Aktivoi tai tauota toimituspäiviä kalenterista kyseisiä päivämääriä klikkaamalla. Musta tarkoittaa, että tilaus on aktiivinen. Valkoinen tarkoittaa, että tilaus on tauotettu. Muista tallentaa muutokset!

Miten vaihdan oletusruokakassini?

Kirjaudu asiakastilillesi. Mene kohtaan ”Muokkaa toimituksia”. Valitse Ruokavaliosi ja muokkaa. Voit vaihtaa helposti oletusruokakassin, sen koon tai reseptien määrän. Valitse, koskeeko muutos tiettyä toimitusta vai onko se voimassa toistaiseksi. Muista tallentaa muutokset!

Miten voin perua jatkuvan tilaukseni?

Kirjaudu asiakastilillesi. Mene kohtaan ”Muokkaa toimituksia”. Poista kaikki tulevat toimitukset klikkaamalla rastin ruutuun. Muista tallentaa muutokset!

Miten lisään tai perun jatkuvan lisätuote -tilauksen?

Kirjaudu asiakastilillesi. Mene kohtaan ”Muokkaa toimituksia”. Valitse Lisätilauksesi ja muokkaa. Valitse tuote. Tilaa muuttamalla määrä 0 -> 1. Peruuta muuttamalla määrä 1 -> 0. Muista tallentaa muutokset! Tässä kohdassa tehdyt muutokset ovat voimassa toistaiseksi.

Minulla on Hedelmäkassi jatkuvana tilauksena, mutta haluan tauottaa sen viikoksi, miten teen?

Kirjaudu asiakastilillesi. Valitse toimituspäivä kalenterista ja mene kohtaan ”Lisätilauksesi” ja muokkaa. Muuta määrä 1 -> 0.

Voiko toimitusrytmin vaihtaa joka toiseksi viikoksi?

Palvelun perusasetuksena on toimitus kerran viikossa, mutta omalta asiakastililtäsi sinun on helppo hallinnoida tilauksiasi. Voit kerralla tauottaa vaikkapa joka toisen viikon, jopa vuodeksi eteenpäin.

Kirjaudu asiakastilillesi. Mene kohtaan ”Muokkaa toimituksia”. Aktivoi tai tauota toimituspäiviä kalenterista kyseisiä päivämääriä klikkaamalla. Musta tarkoittaa, että tilaus on aktiivinen. Valkoinen tarkoittaa, että tilaus on tauotettu. Muista tallentaa muutokset!

Mistä näen tilaushistoriani?

Kirjaudu asiakastilillesi. Mene kohtaan ”Tilaushistoria”. Täältä näet maksupäivämäärät (maksupäivä on eri kuin toimituspäivä).

Osoitetietoni tai puhelinnumeroni on muuttunut, miten vaihdan sen?

Kirjaudu asiakastilillesi. Mene kohtaan ”Muokkaa toimituksia”. Valitse Toimitusosoite ja muokkaa. Lisää uusi osoite. Valitse, onko muutos voimassa toistaiseksi vai ei. Jos osoitteenmuutos koskee vain tiettyä toimitusta, valitse Ei. Valitse sitten toimituspäivä tai -päivät, joita osoitteenmuutos koskee. Muista tallentaa muutokset (”Vaihda osoite”)!

Huomio! Osoitteenmuutos tulee tehdä toimituspäivää edeltävänä keskiviikkona klo 21 mennessä (ennen maksua).

Puhelinnumeroni on muuttunut, miten vaihdan sen?

Kirjaudu asiakastilillesi. Mene kohtaan ”Tilin asetukset”. Muuta puhelinnumerosi. Muista tallentaa muutokset (”Päivitys”)!

Sähköpostiosoitteeni on muuttunut, miten vaihdan sen?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@sannanruokakassi.fi tai puh. 075 325 2858.

Miten vaihdan salasanani?

Kirjaudu asiakastilillesi. Mene kohtaan ”Tilin asetukset” ja siellä kohtaan ”Vaihda salasana”.

Mihin Sannan Ruokakassia voi tilata?

Toimituksemme keskittyvät pääkaupunkiseudulle, Tampereen ja Turun seudulle. Tarkemmat alueet määräytyvät postinumeroiden mukaan. Löydät kaikki postinumerot, jotka kuuluvat toimitusalueellemme, seutujen mukaan listattuna täältä.

Jos jokin postinumero kuuluisi mielestäsi lisätä listalle, kuulemme siitä mielellämme!

Milloin Sannan Ruokakassi toimitetaan?

Sannan Ruokakassi toimitetaan kotiovellesi sunnuntaina. Saat tiedon toimitusajasta torstaina 1,5 tunnin tarkkuudella. Sunnuntaina saat toisen tekstiviestin, jonka seurantalinkistä voit nähdä toimituksen saapumisen reaaliajassa.

Suosittelemme että pidät puhelimesi lähettyvillä, jotta kuljettajamme saa sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Mitä jos en voi olla kotona, kun Sannan Ruokakassi toimitetaan?

Ei hätää. Jos et ole kotona ruokakassin saapuessa tai jostain muusta syystä et voi avata ovea, kuljettajamme jättää ruokakassin kotiovesi ulkopuolelle. Voit seurata toimitustasi saamastasi linkistä. Sieltä näet myös sen, jos ruokakassisi on jo toimitettu.

Mikäli kuljettaja ei pääse kotiovellesi asti, vie hän ruokakassin takaisin autoon. Emme voi taata, että ruokakassiasi tällöin voidaan toimittaa kyseisellä viikolla.

Suosittelemme että pidät puhelimesi lähettyvillä toimituspäivänä, jotta kuljettajamme saa sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Voiko ruokakassin saada toivomaansa aikaan?

Emme valitettavasti pysty toteuttamaan toimitusaikatoiveita, sillä kuljetustemme tarjoaja laatii ajoreitit mahdollisimman ympäristöystävällisiksi ja tehokkaiksi.

Saat tiedon toimitusajasta torstaina 1,5 tunnin tarkkuudella. Sunnuntaina saat toisen, tarkentavan tekstiviestin.

Suosittelemme että pidät puhelimesi lähettyvillä, jotta kuljettajamme saa sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Ruokakassini on tänään tulossa, mutta unohdin ilmoittaa ovikoodini/puhelinnumeroni on väärä, mitä teen?

Pystyt ilmoittamaan ovikoodin ja muut kuljetukseen liittyvät tiedot suoraan kuljetusyhtiölle torstaina ja sunnuntaina lähetetyn tekstiviestissä olevan linkin kautta.

Kuljetuksiin liittyvissä asioissa olethan ystävällisesti yhteydessä suoraan kuljetuskumppaniimme Gordoniin:
ASIAKASPALVELU : Puh. 034 39 90 96
SÄHKÖPOSTI:

Mitä Sannan Ruokakassi sisältää?

Sannan Ruokakassi sisältää valitsemasi määrän reseptejä (3 tai 4) halumassasi koossa (Pieni 2:lle ja Iso 4:lle) sekä niihin tarvittavat tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet valmiiksi mitoitettuna. Näiden lisäksi lähetämme toisinaan tuotenäytteitä yhteistyökumppaneiltamme. Kotiinkuljetus kuuluu toimituksen hintaan.

Reseptimme sisältävät joitakin keittiön perustuotteita, joita emme lähetä toimituksen mukana. Saat reseptikortit sähköpostiisi toimitusta edeltävänä perjantaina, jolloin voit helposti nähdä, millaisia tuotteita sinulla on hyvä olla kotona. Niitä ovat muun muassa rypsi- ja oliiviöljy, suola, pippuri, kuivatut yrtit, viinietikka ja liemikuutiot. Joskus resepti saattaa sisältää esimerkiksi 1-2 kananmunaa (sitä isommat määrät lähetämme), tilkan maitoa tai nokareen voita omasta kotikaapistasi.

Millaisia Sannan Ruokakassin reseptit ovat?

Sannan Ruokakassin reseptit ovat helppoja ja selkeitä. Niiden avulla onnistut tekemään hyvää ruokaa. Kaikki reseptimme on jaettu vaiheisiin tekstein ja kuvin. Monet asiakkaamme kertovat, että niiden avulla perheen arkiruokien valmistuksen on voinut ”ulkoistaa” ruuanlaittoa opettelevalle teinille!

Viikoittain vaihtuvan kymmenen reseptin valikoimastamme löytyy sekä perinteiseen suomalaiseen arkiruokailuun sopivia ruokia että hivenen eksoottisempia herkkuja – jokaiselle jotakin. Monesti paras ruokakassi syntyy näiden yhdistelmästä: jotain tuttua, jotain uutta!

Monelleko annoksista riittää?

Voit valita 3 tai 4 reseptiä sen mukaan, kuinka moneksi päiväksi haluat ruokaa. Pienen kassin ruuat riittävät kahden aikuisen iltaruokailuun, mutta Pieni kassi sopii hyvin myös yhden hengen talouksiin. Sinkkuna voit jakaa ruuan kahdelle illalle, tai nauttia iltaruualta jääneen annoksen seuraavan päivän lounaaksi.

Ison kassin ruokien riittävyys on yksilöllistä. Se sopii useimmiten perheisiin, joissa on kaksi aikuista ja kaksi lasta. Joissakin perheissä annokset syödään illallisella viimeistä murua myöten, toisissa ruuasta saattaa jäädä jollekulle seuraavan päivän lounaaksi.

Mihin Sannan Ruokakassin ruuan hintaa voi verrata?

Sannan Ruokakassi sisältää paljon muutakin kuin sen mukana tulevat raaka-aineet. Emme siis kilpaile kaupasta ostetun ruokaostoksen hinnalla. Sen sijaan teemme arjesta ihanaa.

Palvelumme avulla säästät aikaa, sillä sinun ei tarvitse suunnitella ruokia etukäteen, ja voit vähentää kaupassakäyntiä. Säästät rahaa, kun heräteostokset kaupassa jäävät tekemättä. Vähennät ruokahävikkiä, kun et tule ostaneeksi ylimääräisiä aineksia, jotka jäävät helposti käyttämättä.

Juuri tästä kaikesta asiakkaamme yleensä yllättyvät. Sannan Ruokakassi maksaa itsensä helposti takaisin!

Sannan Ruokakassi sisältää myös monia tuotteita, joita ei kaupoista edes saa. Ne on tilattu tai valmistettu varta vasten Sannan Ruokakassin asiakkaille. Valikoimiimme kuuluu myös monia aineksia, joiden takia pitäisi kierrellä erikoiskaupoissa – nyt saat ne yhdessä ja samassa paketissa, kätevästi kotiisi.

Miten säilytän Sannan Ruokakassin tuotteet ennen ruokien valmistamista?

Sannan Ruokakassin laatikosta ja reseptipusseista löydät kaikki ruokiin tarvittavat ainekset. Jos tiedät, että olet kiireinen ja joudut lykkäämään jonkin reseptin valmistusta, voit yleensä pakastaa siihen kuuluvan proteiininlähteen (kirjolohi, kana, liha). Vaaleat kalat ja peuranjauheliha tulevat ennalta pakastettuina, joten niitä sisältävät reseptit kannattaa valmistaa pian toimituksen jälkeen.

Reseptipussien tuotteet voit halutessasi purkaa vihanneslaatikkoon ja kuiva-ainekaappiin, mutta jos haluat säilyttää ne nipussa ruuanlaiton aloitusta helpottaaksesi, voit laittaa ne sellaisenaan jääkaappiin.

Miten kierrätän pakkausmateriaalit?

Pahvilaatikon voit palauttaa litistettynä kuriirille seuraavan toimituksesi yhteydessä. Voit myös uusiokäyttää sen tai kierrättää pahvinkeräyksessä.

Paperiset reseptipussit voi kierrättää paperinkeräyksessä. Sannan Ruokakassin riisi- ja pastapussit laitetaan kartonkikeräykseen.

Ruokapakkaukset kierrätetään niissä olevien merkintöjen ja materiaalien mukaisesti. Lajittele kartonki, lasi, metalli, muovipakkaukset ja sekajäte omiin keräysastioihinsa.

Mihin ruokavalioihin Sannan Ruokakassin reseptit soveltuvat?

Sannan Ruokakassi sopii laktoosittomaan ja/tai gluteenittomaan ruokavalioon, samoin esimerkiksi kala-kasvisruokavaliota sekä kasvisruokavaliota (lakto-ovo) noudattavalle.

Suurin osa maitotuotteistamme on laktoosittomia ja pieni osa vähälaktoosisia. Jos resepti on ruokalistassamme ilmoitettu laktoosittomaksi, se ei sisällä vähälaktoosisia tuotteita, vaan ainoastaan laktoosittomia tuotteita.

Pyrimme tarjoamaan joka viikko runsaasti gluteenittomia reseptejä, joista voi koostaa 3-4 reseptin gluteenittoman ruokakassin.

Reseptien sisältämät raaka-aineet sekä EU:ssa ilmoitettavat allergeenit näet, kun klikkaat reseptiä Ruokalistat-sivuillamme tai asiakastilisi reseptinäkymässä. Näin voit helposti tarkistaa, soveltuuko resepti sinun ja perheesi ruokavalioon.

Jos ruuan syöjillä on erityisiä ruokayliherkkyyksiä, tarkistathan ainesten tuotesisällöt ja pakkaukset aina huolellisesti. Torstaisin lähettämästämme reseptisähköpostista löydät linkin käyttämiemme fermentoitujen maustekastikkeiden tarkkoihin ainesosaluetteloihin.

Mitä allergeeneja Sannan Ruokakassin ainekset sisältävät?

Ilmoitamme Sannan Ruokakassin sisältämien raaka-aineiden allergeenit etukäteen Ruokalistat-sivuillamme, kunkin reseptin yhteydessä. Voit klikata reseptiä nähdäksesi sen ainekset ja allergeenit.

Ilmoitettavaksi vaaditut allergeenit ovat Euroopan Unionin asettamat, ja ne ovat: Gluteeni, Vehnä, Laktoosi, Maito, Kala, Äyriäinen, Pähkinä, Maapähkinä, Kananmuna, Soija, Selleri, Sinapinsiemen ja Seesaminsiemen.

Huomioimme reseptiemme allergeeneissä myös kotona-tuotteet. Jos siis tarvitset esimerkiksi voita kotikaapistasi, otamme huomioon, ettei se välttämättä ole laktoositonta, samoin maito. Tällöin reseptiä ei ole merkitty laktoosittomaksi, vaikka lähettämiemme ainesten puolesta se olisikin laktoositon.

Ovatko Sannan Ruokakassin ainekset kotimaisia tai luomua?

Sannan Ruokakassin reseptit saattavat välillä kuulostaa eksoottisilta, mutta niiden raaka-aineet tulevat mahdollisimman läheltä. Laatikot on koostettu joka viikko enimmäkseen kotimaisista raaka-aineista, ja mukana tulee lähes aina myös luomutuotteita.

Harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta lihamme on kotimaista, ja hyvin usein myös luomua. Kana on kotimaista. Kalat ovat WWF:n kuluttajaoppaan mukaisia ja kotimaisia, punakampelaa ja turskaa lukuun ottamatta.

Kasviksissa suosimme kotimaisia satokauden tuoreita vihanneksia. Säilyttääksemme reseptien vaihtelevuuden käytämme toisinaan myös tuontivihanneksia, esimerkiksi bataattia. Valitsemme luomua aina kun mahdollista – esimerkiksi sitruunamme ovat luomua.

Ostamme tuotteita usein suoraan tuottajilta tai luotettavan tukkurin kautta. Kumppaneitamme ovat esimerkiksi porilainen NAMS (vastuullisesti tuotetut tomaatit), vantaalainen Satomestarit (kotimaiset ja luomukasvikset), helsinkiläinen Viltgården (riistaliha) ja helsinkiläinen Helsieni (kiertotalouden periaattein viljellyt osterivinokkaat).

Kuivatuotteet valitsemme vastuullisesti. Esimerkiksi kaikki lähettämämme riisi ja kananmunat ovat luomua. Lisäkkeenä käytämme myös kotimaista gluteenitonta kauraa. Laadukas premium-pastamme tulee Italiasta, ja sekin on pakattu hävikin minimoimiseksi reseptissä tarvittavaan määrään.

Erikoisainekset, kuten esimerkiksi käyttämämme maustekastikkeet, valmistelemme huolellisesti. Ne on suunniteltu helpottamaan ruuanlaittoa, tekemään ruuasta maukkaampaa, ja vähentämään ruokahävikkiä. Niiden ansiosta jääkaapissa ei tarvitse säilytellä esimerkiksi maustetahnapurkkien jämiä.

Maustekastikkeemme ovat terveellisempiä kuin kaupasta ostetut. Ne eivät sisällä juuri lainkaan säilöntäaineita, vaan niiden säilyvyys on saatu aikaan terveydelle ystävällisellä fermentoinnilla. Maustekastikkeemme valmistetaan ja pakataan Turussa.

Resepteihimme kuuluu toisinaan myös helsinkiläisen Lagerbladin valmiita liha- ja kasvispyöryköitä ja makkaroita. Ne valmistetaan pääasiassa kotimaisista raaka-aineista, Helsingin Tukkutorin kupeessa pienessä ruokatehtaassa.

Pitkä vastaus tähän kysymykseen kertoo, että raaka-aineiden maku, alkuperä ja vastuullisuus on Sannan Ruokakassille äärimmäisen tärkeä asia. Jos sinulla herää aiheesta kysymyksiä, palautetta tai ideoita, annathan meidän kuulla ne!

Millaisia keittiövälineitä tarvitsen?

Keittiövälineissä ratkaisevat laatu ja koko, ei määrä. Parhaiten onnistut, kun sinulla on kookas leikkuulauta, laadukas kokkiveitsi ja suuri kannellinen paistokasari. Niillä pääset jo pitkälle!

Tässä kuitenkin lista kaikesta, mitä suinkin saatat tarvita. Todennäköisesti sinulla on kaikki tämä keittiössäsi jo nyt:

* Leikkuulauta, 1-2 kpl (proteiinin lähteelle ja kasviksille omansa)
* Kokkiveitsi
* Kannellinen paistokasari eli korkealaitainen paistinpannu kannella
* Paistinpannu
* Kattiloita: pieni ja iso
* Uunivuoka
* Uunipelti ja leivinpaperia
* Kuorimaveitsi tai kuorija
* Paistinlasta ja kauha
* Perunasurvin
* Sauvasekoitin
* Sitruspuserrin
* Raastinrauta
* Harvoin tarvittavia: tehosekoitin, monitoimikone

Mitä aineksia tarvitsen kotikaapistani?

Reseptimme sisältävät joitakin keittiön perustuotteita, joita emme lähetä toimituksen mukana. Saat reseptikortit sähköpostiisi toimitusta edeltävänä torstaina, jolloin voit helposti nähdä, millaisia tuotteita sinulla on hyvä olla kotona.

Alla näet listan tuotteista, joita käytämme resepteissämme, mutta jotka eivät kuulu toimitukseen. Huomio! Vain pientä osaa listan aineksista tarvitaan saman viikon aikana.

Rypsiöljy, oliiviöljy, suola, sokeri, ruskea sokeri, hunaja, mustapippuri, kokonainen mustapippuri, valkosipulinkynnet, valkoviinietikka, tumma balsamiviinietikka, vaalea balsamiviinietikka, seesaminsiemenet, kasvisliemikuutiot, kalaliemikuutiot, kanaliemikuutiot, lihaliemikuutiot, vehnäjauho, curryjauhe, paprikajauhe, kuivattu basilika, kuivattu oregano, kuivattu timjami, laakerinlehdet, chilihiutaleet, kurkumajauhe, soijakastike, voi, maito, kananmunat (silloin kun reseptiin tarvitaan 1-2 kpl, isommat määrät lähetämme), korppujauho, panko-korppujauho, sinappi, dijoninsinappi, ketsuppi, varrastikut.

Kuinka kauan aterioiden valmistus kestää?

Nopeimmat ateriamme syntyvät 15-20 minuutissa, mutta yleisin valmistusaika resepteissämme on 30 minuuttia. Jos valmistusaika on pidempi (40-60 minuuttia), se yleensä tarkoittaa, että ruokaa pitää kypsentää tai hauduttaa hieman pidempään – tällöin suurimman työn hoitaa tietysti uuni tai liesi.

Jos olet uusi asiakas ja vasta tutustumassa Sannan Ruokakassin tuotteeseen, saattaa ruuanlaitto aluksi kestää hieman kauemmin. Kun pääset jyvälle palvelustamme ja resepteistämme, alkaa kokkaus sujua nopeammin. Pian tiedät tarkalleen mitä teet, ja pääset nauttimaan helposti sujuvasta ruuanlaitosta ja herkullisista lopputuloksista!

Onko ruuan valmistus vaikeaa?

Ei ollenkaan! Sannan Ruokakassin reseptit ovat helppoja ja selkeitä. Niiden avulla onnistut tekemään hyvää ruokaa. Kaikki reseptimme on jaettu vaiheisiin tekstein ja kuvin. Monet asiakkaamme kertovat, että niiden avulla perheen arkiruokien valmistuksen on voinut ”ulkoistaa” ruuanlaittoa opettelevalle teinille!

Jos olet uusi asiakas ja vasta tutustumassa Sannan Ruokakassin tuotteeseen, saattaa tämä uusi ruuanlaittotapa vaatia hieman totuttelua. Jatka pari kolme viikkoa, ja pääset varmasti jyvälle. Raaka-aineet ja reseptit tulevat tutuksi, ja kokkaus alkaa sujua nopeammin. Pääset tuota pikaa nauttimaan helposta ruuanlaitosta ja herkullisista lopputuloksista!

Sain alennuskoodin, miten se toimii?

Aloita klikkaamalla Tilaa, josta pääset vaiheittain etenevään tilausnäkymään. Valitse ensin oletuskassi. Valitse seuraavaksi reseptien määrä (3 tai 4) sekä toimituksen koko (Pieni 2:lle tai Iso 4:lle). Valitse tilaustapa: Jatkuva tilaus tai Kertatilaus. Valitse aloituspäivä. Syötä koodi kohtaan Alennuskoodi ja tallenna painamalla Lataa. Tämän jälkeen hinta päivittyy sivulle.

Mikä kaverikoodi on, ja miten se toimii?

Kun kutsut kaverisi Sannan Ruokakassin tilaajaksi, saat 15 € arvosta pisteitä, joita voit hyödyntää lisätuotteita tilatessasi. Kaverisi saa koodillasi 15 € alennusta ensimmäisestä ruokakassistaan. Löydät koodisi oman asiakastilisi päävalikosta kohdasta Kaverikoodi. Voit jakaa koodisi suoraan somessa tai kopioida koodin ja jakaa sen ystävillesi, vaikkapa tekstiviestitse, sähköpostitse tai Whatsapissa.

"Kaupassa käymisestä tai ruokalistan pähkäilystä sinun ei tarvitse enää huolehtia, sillä olemme tehneet sen jo puolestasi!"