Munakoiso-fetapasta tuoreilla NAMS-tomaateilla

Mehukkaan kyspät NAMS tomaatit kruunaavat tämän herkullisen kasvispastan.

Tarvitset:

  • Fusillipasta, 500 g
  • Munakoiso, 2 kpl
  • NAMS tomaatti, 6 kpl
  • Fetajuusto, 200 g
  • Kivetön kalamata-oliivi, 60 g
  • Sannan Ruokakassin Pomodoro-kastike, 2 pss / Tai punaista pestoa 100 g
  • Basilika, 1 rs/ ruukku
  • Sipuli, 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä
  • Oliiviöljyä
  • Kasvisliemikuutioita
  • Mustapippuria
  • Suolaa

Munakoiso-fetapastan valmistusohjeet:

1. Pilko 3/4 tomaateista (poista kanta). Kuori munakoisoa kuorijalla tai kuorimaveitsellä pituussuunnassa sieltä täältä, kunnes pinta on raidallinen. Leikkaa sitten munakoiso 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja 2-3 valkosipulinkynttä.

2. Kuumenna pannu ja lisää runsaasti oliiviöljyä (tavallista, ei neitsytöljyä). Paista munakoisokuutioita 6-8 min, kunnes ne ovat saaneet väriä ja pehmentyneet. Siirrä hetkeksi lautaselle.

3. Sillä välin keitä vettä kattilassa ja lisää ripaus suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja keitä 8-10 min kunnes pasta on kypsynyt ’al dente’ tai haluamaasi kypsyyteen (tarkista kypsyys maistamalla). Ota keitinvesi talteen, sitten valuta pasta hyvin lävikössä.

4. Palauta pannu liedelle ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipulia 5 min. Lisää valkosipuli ja pilkotut tomaatit, kääntele 1 min.

5. Lisää munakoisopalat, pomodoro-kastike, 3 dl vettä (käyttäen pastan keitinvettä), 1 murennettu kasvisliemikuutio ja oliivit. Hauduta matalalla lämmöllä ilman kantta 5-8 min. Sillä välin pilko loput tomaatit kuutioiksi (poista kanta).

6. Yhdistä valutettu pasta ja munakoiso-tomaattikastike sekä tuoreet tomaattikuutiot. Murenna joukkoon puolet fetasta. Annostele pasta lautasille ja murenna päälle vielä hieman fetaa. Viimeistele annokset vastajauhetulla mustapippurilla ja tuoreilla basilikanlehdillä.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää