Ensin tärkeimmät

Sannan Ruokakassi on toiminnassaan läpinäkyvä – kaikista kulmista katsottuna. Olemmekin vuosien varrella kertoneet paljon raaka-aineistamme: niiden laadusta ja vastuullisuudesta. Siitä, mistä ruokapöydässäsi komeilevat herkut ovat oikeasti peräisin!

Yhtä keskeistä asiaa emme kuitenkaan ole vielä avanneet: hinta. Mistä Sannan Ruokakassin hinta oikeasti koostuu? Mistä sinä maksat, kun tilaat Sannan Ruokakassin kotiin?

Ennen kuin sukellamme syvemmälle, aloitetaan siitä usein unohdetusta, eli verosta. Jokaisesta Sannan Ruokakassin tilauksesta me maksamme arvonlisäveroa 14%. Tällä verolla kustannetaan monia asioita Suomessa, ja kannamme ylpeästi kortemme kekoon. Maksamme verot Suomeen, ja olemme 100-prosenttisesti kotimainen yritys.

Raaka-aineet 58%

Hyvä, laadukas ja puhdas ruoka on ihanan arjen perusta. Siksi välitämme niin paljon siitä, millaisia aineksia ruokakasseihin pakkaamme.

Sannan Ruokakassin hinnasta 58% menee raaka-aineisiin. Saatat sanoa, että saa sitä kaupasta halvemmallakin. Kyllä, varmasti saa, mutta me emme halua suosia halvinta. Suosimme laatua ja kotimaisuutta.

Haluamme, että sinä saat syödä parhaita porilaisia Namsilassa kasvatettuja tomaatteja, lähellä viljeltyjä juureksia, tuoreita yrttejä ja aina luomulaatuisia sitruunoita.

Haluamme myös, että valitsemasi reseptin kana tai liha on hyvällä tilalla kasvatettua, puhdasta ja laadukasta. Ja entäpä kananmunat? Ne tulevat vastuullisista kanaloista, ja ovat aina luomua.

Raaka-aineidemme eteen olemme ponnistelleet ja tehneet kovasti töitä. Nykyään laatu on juuri se ykkösasia, josta Sannan Ruokakassin asiakkaat kiittävät. Ei, emme jatkossakaan aio tinkiä ainesten laadusta (lue: tilata bulkkia), vaan pitäydymme mahdollisimman lähellä tuotetuissa raaka-aineissa. Tämä koskee myös sellaisia aineksia, jotka eivät kasva Suomessa. Esimerkiksi riisimme ei tule Kaakkois-Aasiasta, vaan Italiasta, ja se on luomua.

Ostamalla Sannan Ruokakassin tuet kymmeniä erikokoisia ruuan tuottajia sekä kaiken kaikkiaan vastuullista ruuantuotantoa. Lisäksi pienennät merkittävästi hiilijalanjälkeäsi minimoimalla ruokahävikin. Onnittelut ja kiitokset!

Tuotanto, kuljetus ja materiaalit 22%

Kotiinkuljetuspäivä koittaa, ja viesti kuljetusyhtiöltä kilahtaa puhelimeen: ”Sannan Ruokakassi toimitetaan pian kotiovellesi”.

Ennen sitä riuska porukka on pakannut raaka-aineet reseptipusseihin ja toimituslaatikoihin, ja liittänyt mukaan reseptikortit. Laatikot on pakattu kylmäkuljetusautoihin. Näitä autoja ajavat kuljetusliikkeen omilla palkkalistoilla olevat kuljettajat, joille on taattu normaali työaika ja oikeudenmukainen palkka sekä asianmukaiset tauot.

Tuotanto ja kuljetus (22 %) sisältää siis useiden henkilöiden työpanoksen. Tilaamalla Sannan Ruokakassin tuet merkittävästi suomalaista työtä, usealla eri alalla. Kiitos siitä!

Taustatyö 20%

Sannan Ruokakassi on palvelu. Se luodaan tekemällä paljon taustatyötä, jotta asiakkaalta säästyisi mahdollisimman paljon arvokasta aikaa, vaivaa ja jopa rahaa.

Esimerkiksi ruokakassin reseptit eivät tipahda taivaasta valmiina, vaan reseptien kehittäjät kirjoittavat, testaavat ja kokkaavat ne alusta asti itse. He myös kuvaavat ruokakuvat, viimeistelevät reseptikortit vaihekuvilla ja varmistavat, että ruuanlaitto-ohje on mahdollisimman toimiva.

Ruokatiimi tekee myös tuotekehitystä. Usein se liittyy makuun, laatuun tai ruokahävikin pienentämiseen – tai näihin kaikkiin. Olemme esimerkiksi kehittäneet aivan omia Sannan Ruokakassin maustekastikkeita, jotka on valmistettu terveydelle ystävällisesti fermentoimalla, Turussa. Puhtaat maut on pakattu annoksiksi, joista ei jää ylimääräisiä jämiä kaappiin pyörimään.

Tuotekehityksen ja reseptien lisäksi henkilöstökulunsa on toki myös asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa. Tilaamalla Sannan Ruokakassin arvostat meidän työtämme: sitä tekevät Susanne, Laura, Emilia, Pietro, Linda ja Patricia. Suurkiitos!

Tilaamalla Sannan Ruokakassin tuet suomalaista työtä ja suomalaista ruokaa monesta kulmasta katsottuna.

Muutamia esimerkkejä kotimaisista yhteistyökumppaneistamme:

-Satomestarit: lähellä viljeltyjä juureksia, kaaleja, sieniä, luomuohraa, gluteenitonta kauraa

-Helsieni: kiertotalouden periaattein kasvatettuja osterivinokkaita

-Munax: luomukananmunia vastuullisista kanaloista

-Veikko Laine: kotimaisia kasviksia, luomusitruunoita, hedelmiä mahdollisimman läheltä

-Reinin Liha: kotimaista naudanlihaa

-Johan i Hallen & Bergfalk: kotimaista tuoretta kirjolohta ja MSC-sertifioitua vaaleaa kalaa

-Lagerblad Foods: Helsingin Tukkutorilla kokkien valmistamia liha- ja kasvispyöryköitä, kuten falafeleja

-Seksico: Helsingissä valmistettuja meksikolaisia salsakastikkeita

-Jalotofu: tofua Tammisaaresta

-Järvikylä: raikkaita salaatteja ja tuoreita yrttejä

-Agrifutura: vastuullisia ja ympäristöystävällisesti viljeltyjä NAMS-tomaatteja Porista

Ja monen monta muuta kotimasta ruuantuottajaa.