Maailman ihanin kasvislasagne
Nautiskele huippukokin ihanan herkullisesta arkireseptistä – kipaise kauppaan ja osta ainekset. Kääri hihat ja ryhdy loihtimaan mitä herkullisimpia ruokia.
Ja kun haluat päästä vähän helpommalla – säästää aikaa (ja rahaa) niin klikkaa tästä tilaamaan. Nimittäin me Sannan Ruokakassilla toimitamme sinulle reseptit ja raaka-aineet, jotka ovat parasta laatua. Suosimme lähituotantoa ja luomua.

4 annosta
Paahdetut kasvikset:
- 1 iso tai 2 pienempää munakoisoa
- 1 iso tai 2 pienempää kesäkurpitsaa
- 2 punasipulia
- 200 g NAMS-kirsikkatomaatteja
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Sitruunaricotta:
- 2 x 200 g ricottajuustoa
- 1 luomusitruuna
Kastike:
- 2 x 400 g tomaattimurskaa
- 2 tl kuivattua basilikaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- 2 x 125 g tuoremozzarellaa
- 400 g tuorelasagnelevyjä

Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 220°C asteeseen (käytä kiertoilmatoimintoa). Kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhdo ja kuivaa kirsikkatomaatit. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Lisää runsaasti oliiviöljyä ja reilu ripaus suolaa. Pöyhi hyvin, sitten levittele. Paahda uunissa 15–20 min tai kunnes kasvikset ovat hyvin paahtuneita.
- Sillä välin siirrä ricotta kulhoon. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen kuorta ohuelti hienolla terällä. Riko ricotta tasaiseksi haarukalla ja mausta se sitruunankuoriraasteella (0,5–1 tl) sekä 1 sitruunan mehulla. Sekoita.
- Kuumenna tomaattimurska kattilassa. Kaada joukkoon paahdetut kasvikset. Lisää basilika, sokeri, mustapippuri ja reilu ripaus suolaa. Kiehauta ja nosta pois liedeltä.
- Lado uunivuokaan kerroksittain kasviskastiketta ja lasagnelevyjä. Levitä päälle sitruunaricotta. Kuivaa ja viipaloi mozzarella pinnalle. Kytke kiertoilma pois (käytä tavallista ylä- ja alalämpöä ja 200°C asteen lämpöä). Paista 20 min tai kunnes lasagne on kypsää.
- Anna lasagnen vetäytyä 3–5 min uunista ottamisen jälkeen, sitten leikkaa paloiksi ja annostele lautasille.
Vinkki: Jos sinulla on tuoretta basilikaa, viimeistele sillä annokset!