Maailman ihanin kasvislasagne

Nautiskele huippukokin ihanan herkullisesta arkireseptistä – kipaise kauppaan ja osta ainekset. Kääri hihat ja ryhdy loihtimaan mitä herkullisimpia ruokia.

Ja kun haluat päästä vähän helpommalla – säästää aikaa (ja rahaa) niin klikkaa tästä tilaamaan. Nimittäin me Sannan Ruokakassilla toimitamme sinulle reseptit ja raaka-aineet, jotka ovat parasta laatua. Suosimme lähituotantoa ja luomua.

Tilaa Sannan Ruokakassi

4 annosta


Paahdetut kasvikset:

  • 1 iso tai 2 pienempää munakoisoa
  • 1 iso tai 2 pienempää kesäkurpitsaa
  • 2 punasipulia
  • 200 g NAMS-kirsikkatomaatteja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Sitruunaricotta:

  • 2 x 200 g ricottajuustoa
  • 1 luomusitruuna

Kastike:

  • 2 x 400 g tomaattimurskaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • 2 x 125 g tuoremozzarellaa
  • 400 g tuorelasagnelevyjä

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 220°C asteeseen (käytä kiertoilmatoimintoa). Kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhdo ja kuivaa kirsikkatomaatit. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  2. Lisää runsaasti oliiviöljyä ja reilu ripaus suolaa. Pöyhi hyvin, sitten levittele. Paahda uunissa 15–20 min tai kunnes kasvikset ovat hyvin paahtuneita.
  3. Sillä välin siirrä ricotta kulhoon. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen kuorta ohuelti hienolla terällä. Riko ricotta tasaiseksi haarukalla ja mausta se sitruunankuoriraasteella (0,5–1 tl) sekä 1 sitruunan mehulla. Sekoita.
  4. Kuumenna tomaattimurska kattilassa. Kaada joukkoon paahdetut kasvikset. Lisää basilika, sokeri, mustapippuri ja reilu ripaus suolaa. Kiehauta ja nosta pois liedeltä.
  5. Lado uunivuokaan kerroksittain kasviskastiketta ja lasagnelevyjä. Levitä päälle sitruunaricotta. Kuivaa ja viipaloi mozzarella pinnalle. Kytke kiertoilma pois (käytä tavallista ylä- ja alalämpöä ja 200°C asteen lämpöä). Paista 20 min tai kunnes lasagne on kypsää.
  6. Anna lasagnen vetäytyä 3–5 min uunista ottamisen jälkeen, sitten leikkaa paloiksi ja annostele lautasille.

Vinkki: Jos sinulla on tuoretta basilikaa, viimeistele sillä annokset!