Lohikeitto fenkolinsiemenillä

Perinteinen lohikeitto saa haastajan – tämä suosittu keitto sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaan ja valmistuu nopeasti.

Tarvitset:

  • Lehtipersiljaa, 1 ruukku
  • Sipulia, 1 kpl
  • Majoneesia, n. 150 g
  • Lohta, n. 600 g
  • Porkkanaviipaleita tai kokonaisia porkkanoita, n. 250 g
  • Saaristolaisleipää, 1 kpl
  • Kuohukermaa, 1 dl
  • Tomaattia, 3 kpl
  • Tomaattisosetta, 1 purkki
  • Maitoa, 2 dl
  • Valkosipulinkynsiä
  • Chilihiutaleita
  • Kala- tai kanaliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Fenkolisiemeniä
  • Mustapippuria
  • Kuivattua timjamia
  • Valkoviinietikkaa

Lohikeiton valmistusohjeet:

1. Valmistelut: lohko 1 sipuli ja 3 tomaattia. Jos käytät kokonaisia porkkanoita, kuori ja viipaloi porkkanat.

2. Kalakeitto: kuumenna vähän oliiviöljyä paistopadassa. Kuullota sipuli, tomaatti, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 250 g porkkanaviipaleita, 1 rkl fenkolinsiemeniä, 1 rkl kuivattua timjamia ja 1/4 tl chilihiutaleita 3-4 min. Lisää 1½ rkl valkoviinietikkaa, 1 purkki tomaattisosetta, 2 dl maitoa, 1 dl kuohukermaa, 6 dl vettä ja 2 murustettua kana- tai kalaliemikuutiota. Hauduta 5-6 min.

3. Leikkaa n. 600 g lohta pienemmiksi paloiksi. Mausta kala suolalla (½ tl) ja ripauksella vastajauhettua mustapippuria. Lisää kala pataan ja hauduta 2-3 min tai kunnes kala on kypsää. Lisää hieman suolaa maun mukaan.

4. Silppua 1 ruukku lehtipersiljaa karkeasti ja ripottele pataan puolet, laita loput persiljasta pieneen tarjoilukulhoon. Tarjoile fenkolintuoksuinen kalakeitto saaristolaisleivän, persiljan ja majoneesin (1 dl) kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää