Linssipihvit minttukastikkeella

Pienet ja maukkaat linssipihvit tarjoillaan manteli-minttukastikken sekä paahdettujen kasvisten kera.

Tarvitset:

  • Kukkakaalia, ½ kpl
  • Limeä, 1 kpl
  • Porkkanoita, n. 250 g
  • Minttua, ½ ruukkua
  • Turkkilaista jogurttia, 1,5 dl
  • Limeä, 1 kpl
  • Punaisia linssejä,  400 g
  • Pieniä perunoita, n. 900 g
  • Mantelilastuja, 1 pussi
  • Punasipulia, 1 kpl
  • Tomaattisosetta, 1 rkl
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Valkosipulia
  • Korppujauhoja
  • Mustapippuria
  • Sambal oelek/ sweet chili -kastiketta
  • Valkoviinietikkaa

Linssipihvien valmistusohje:

1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.

2. Halkaise perunat (n. 900 g). Paloittele kukkakaali (½ kpl) nupuiksi. Kuori 250 g porkkanoita ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi.

3. Laita vihannekset voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä sekä 1 tl suolaa. Paahda uunin ylimmällä tasolla 20-25 min kunnes vihannekset ovat saaneet kauniin värin.

4. Huuhdo 2 ½ dl linssejä ja keitä ne matalalla lämmöllä 8-10 min, älä tässä vaiheessa lisää vielä suolaa. Huuhdo linssit kylmässä vedessä ja valuta kunnolla.

5. Minttukastike: laita sauvasekoittimen kulhoon ½ ruukkua mintunlehtiä ja -varsia, 1,5 dl turkkilaista jogurttia, 1 pussi mantelilastuja, 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl vettä, ½ rkl valkoviinietikkaa, ½ tl suolaa ja ripaus vastajauhettua mustapippuria. Soseuta kastike sileäksi.

6. Linssiseos: hienonna 1 punasipuli. Laita linssit isokokoiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon punasipuli, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 1 dl korppujauhoja, 3 rkl oliiviöljyä, 1 rkl tomaattisosetta, 1 tl suolaa, 1 tl sambal oelek/ sweet chili –kastiketta, 1 limen hienoksi raastettu kuori ja puolikkaan limen mehu.

7. Muotoile linssiseoksesta noin 16 pientä pihviä (katso vinkki!). Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa ja paista pihvit keskilämmöllä 2-3 min per puoli kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

8. Leikkaa jäljelle jäänyt limenpuolikas lohkoiksi ja tarjoile linssipihvien, paahdettujen vihannesten ja minttukastikkeen kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää