Linssipihvit minttukastikkeella

Pienet ja maukkaat linssipihvit tarjoillaan manteli-minttukastikken sekä paahdettujen kasvisten kera.

Tarvitset:

  • Kukkakaalia, ½ kpl
  • Limeä, 1 kpl
  • Porkkanoita, n. 250 g
  • Minttua, ½ ruukkua
  • Turkkilaista jogurttia, 1,5 dl
  • Limeä, 1 kpl
  • Punaisia linssejä,  400 g
  • Pieniä perunoita, n. 900 g
  • Mantelilastuja, 1 pussi
  • Punasipulia, 1 kpl
  • Tomaattisosetta, 1 rkl
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Valkosipulia
  • Korppujauhoja
  • Mustapippuria
  • Sambal oelek/ sweet chili -kastiketta
  • Valkoviinietikkaa

Linssipihvien valmistusohje:

1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.

2. Halkaise perunat (n. 900 g). Paloittele kukkakaali (½ kpl) nupuiksi. Kuori 250 g porkkanoita ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi.

3. Laita vihannekset voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä sekä 1 tl suolaa. Paahda uunin ylimmällä tasolla 20-25 min kunnes vihannekset ovat saaneet kauniin värin.

4. Huuhdo 2 ½ dl linssejä ja keitä ne matalalla lämmöllä 8-10 min, älä tässä vaiheessa lisää vielä suolaa. Huuhdo linssit kylmässä vedessä ja valuta kunnolla.

5. Minttukastike: laita sauvasekoittimen kulhoon ½ ruukkua mintunlehtiä ja -varsia, 1,5 dl turkkilaista jogurttia, 1 pussi mantelilastuja, 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl vettä, ½ rkl valkoviinietikkaa, ½ tl suolaa ja ripaus vastajauhettua mustapippuria. Soseuta kastike sileäksi.

6. Linssiseos: hienonna 1 punasipuli. Laita linssit isokokoiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon punasipuli, 2 puristettua valkosipulinkynttä, 1 dl korppujauhoja, 3 rkl oliiviöljyä, 1 rkl tomaattisosetta, 1 tl suolaa, 1 tl sambal oelek/ sweet chili –kastiketta, 1 limen hienoksi raastettu kuori ja puolikkaan limen mehu.

7. Muotoile linssiseoksesta noin 16 pientä pihviä (katso vinkki!). Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa ja paista pihvit keskilämmöllä 2-3 min per puoli kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

8. Leikkaa jäljelle jäänyt limenpuolikas lohkoiksi ja tarjoile linssipihvien, paahdettujen vihannesten ja minttukastikkeen kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää