Lämmin belugalinssisalaatti

Lämmin belugalinssisalaatti punajuurilla & vuohenjuustoleivällä on ihanan raikas vaihtoehto arki-illallisiin tai vaikka kutsuille!

Tarvitset:

  • Belugalinssejä, 1 pakkaus (vähintään 250 g)
  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Vuohenjuustoa, noin 200 g
  • Siemenleipää, 1 kpl
  • Tilliä, 1 ruukku
  • Keitettyjä punajuuria, noin 450 g
  • Salaattisekoitusta, noin 125 g
  • Punasipulia, 1 kpl
  • Turkkilaista jogurttia, 1 dl
  • Leivinpaperia
  • Juoksevaa hunajaa
  • Oliiviöljyä
  • Punaviinietikkaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkosipulinkynsiä

Lämpimän belugalinssisalaatin valmistusohjeet:

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

2. Keitä 2 1/2 dl belugalinssejä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja
anna jäähtyä hieman.

3. Tilli-sitruunavinaigrette: Hienonna ruukullinen tilliä. Sekoita yhteen salaattikulhossa puolet tillistä, 1 3/4 rkl oliiviöljyä, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 1/2 tl suolaa, ripaus vastajauhettua mustapippuria, yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu sekä 1 puristettu valkosipulinkynsi.

4. Esivalmistelut: Viipaloi 1 punasipuli ohueksi ja lohko keitetyt punajuuret. Huuhdo salaattisekoitus.

5. Vuohenjuustolevite: Pilko vuohenjuusto pienehköiksi paloiksi (poista ensin juuston uloin kuori veitsellä). Laita juusto kulhoon ja sekoita joukkoon 1 dl turkkilaista jogurttia ja 1/2 tl suolaa. Sekoita kunnes levite on tasaista.

6. Laita esille neljä viipaletta siemenleipää ja levitä vuohenjuustolevite leiville. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja valuta päälle 2 tl juoksevaa hunajaa. Gratinoi leivät uunin ylätasolla 5-10 min, tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

7. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa ja paista punajuurilohkot kuumalla pannulla 2-3 min. Lisää pannuun 2 puristettua valkosipulinkynttä, 2 tl punaviinietikkaa ja 1/2 tl suolaa. Paista vielä 2-3 min.¨

8. Belugalinssisalaatti: Sekoita salaattikulhossa keitetyt linssit, punasipuli, punajuuret ja salaattisekoitus. Lisää ripaus suolaa maun mukaan ja viimeistele jäljelle jääneellä tillisilpulla.

9. Tarjoile lämmin belugalinssisalaatti vastagratinoitujen vuohenjuustoleipien kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää