Lämmin belugalinssisalaatti
Lämmin belugalinssisalaatti punajuurilla & vuohenjuustoleivällä on ihanan raikas vaihtoehto arki-illallisiin tai vaikka kutsuille!
Tarvitset:
- Belugalinssejä, 1 pakkaus (vähintään 250 g)
- Sitruunaa, 1 kpl
- Vuohenjuustoa, noin 200 g
- Siemenleipää, 1 kpl
- Tilliä, 1 ruukku
- Keitettyjä punajuuria, noin 450 g
- Salaattisekoitusta, noin 125 g
- Punasipulia, 1 kpl
- Turkkilaista jogurttia, 1 dl
- Leivinpaperia
- Juoksevaa hunajaa
- Oliiviöljyä
- Punaviinietikkaa
- Suolaa
- Mustapippuria
- Valkosipulinkynsiä
Lämpimän belugalinssisalaatin valmistusohjeet:
1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2. Keitä 2 1/2 dl belugalinssejä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja
anna jäähtyä hieman.
3. Tilli-sitruunavinaigrette: Hienonna ruukullinen tilliä. Sekoita yhteen salaattikulhossa puolet tillistä, 1 3/4 rkl oliiviöljyä, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 1/2 tl suolaa, ripaus vastajauhettua mustapippuria, yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu sekä 1 puristettu valkosipulinkynsi.
4. Esivalmistelut: Viipaloi 1 punasipuli ohueksi ja lohko keitetyt punajuuret. Huuhdo salaattisekoitus.
5. Vuohenjuustolevite: Pilko vuohenjuusto pienehköiksi paloiksi (poista ensin juuston uloin kuori veitsellä). Laita juusto kulhoon ja sekoita joukkoon 1 dl turkkilaista jogurttia ja 1/2 tl suolaa. Sekoita kunnes levite on tasaista.
6. Laita esille neljä viipaletta siemenleipää ja levitä vuohenjuustolevite leiville. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja valuta päälle 2 tl juoksevaa hunajaa. Gratinoi leivät uunin ylätasolla 5-10 min, tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
7. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa ja paista punajuurilohkot kuumalla pannulla 2-3 min. Lisää pannuun 2 puristettua valkosipulinkynttä, 2 tl punaviinietikkaa ja 1/2 tl suolaa. Paista vielä 2-3 min.¨
8. Belugalinssisalaatti: Sekoita salaattikulhossa keitetyt linssit, punasipuli, punajuuret ja salaattisekoitus. Lisää ripaus suolaa maun mukaan ja viimeistele jäljelle jääneellä tillisilpulla.
9. Tarjoile lämmin belugalinssisalaatti vastagratinoitujen vuohenjuustoleipien kera.