Korealainen sienikulho
Korealainen sienikulho kotimaisilla osterivinokkailla ja paistetulla kananmunalla. Käytä tähän ruokaan joko metsäsieniä, tai kiertotalouden periaatteen mukaisesti viljeltyjä Helsieniä!
Tarvitset:
- Osterivinokas, 2 pkk
- Banaanisalottisipuli, 1 kpl
- Inkivääripala, 1 kpl
- Kevätsipuli, 1 nippu
- Teriyaki-kastike, 2 pss
- Chilikastike, 1 pss
- Wasabi-seesamimausteseos, 1 pkk
- Kananmuna, 8 kpl
- Kimchi, 200 g
- Jasmiiniriisiä
- Valkosipulinkynsiä
- Rypsiöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
Korealaisen sienikulhon valmistusohjeet:
1. Valmista 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Sillä välin pilko osterivinokkaat. Kuori ja hienonna salottisipuli ja 2-3 valkosipulinkynttä. Kuori ja raasta inkivääriä, kunnes saat 1,5 rkl raastetta. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi suikaleiksi.
3. Kuumenna suuri paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Paista sieniä 5 min, kunnes ne ovat ruskistuneet hyvin. Ota pannu hetkeksi pois liedeltä.
4. Alenna lieden lämpö miedoksi. Lisää pannuun salotti, valkosipuli, inkivääri, teriyaki-kastike ja chilikastike. Palauta pannu liedelle ja hauduta 2-3 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Kuumenna toinen pannu ja lisää tilkka öljyä. Riko kananmunat pannuun (erissä) ja paista häränsilmämuniksi, kunnes valkuainen on asettunut.
6. Annostele riisi kulhoihin tai lautasille. Jaa päälle sieniseos, kananmunat ja kimchi. Ripottele pinnalle wasabi-seesamimaustetta. Tarjoa heti.