Kirpeä puolukkafudge

Loihdi kirpeänmakeat puolukkafudget joulupöydän tarjoiluiksi tai lahjaksi.

Tarvitset:

  • 3 dl taloussokeria
  • 1½ dl maitoa
  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1 rkl siirappia
  • 50 g valkosuklaata paloina
  • 50 g voita
  • 1 dl pakastepuolukoita

Fudgen valmistusohjeet:

1. Sekoita sokeri, maito, kerma ja siirappi paksupohjaisessa keskisuuressa kattilassa. Keitä keskilämmöllä 120 asteeseen (n. 1 tunti). Sekoittele välillä ja alenna lämpöä, ettei karamelliseos pala.
2. Ota kattila kuumalta liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja voi. Aseta sivuun ja anna jäähtyä 70 asteeseen, mutta älä sekoita.
3. Lisää vielä pakastepuolukat ja sekoita tasaiseksi. Kaada fudge vuokaan (n. 12×12 cm) leivinpaperin päälle.
4. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ennen tarjoilua.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää