Kirpeä puolukkafudge

Loihdi kirpeänmakeat puolukkafudget joulupöydän tarjoiluiksi tai lahjaksi.

Tarvitset:

  • 3 dl taloussokeria
  • 1½ dl maitoa
  • 1½ dl kuohukermaa
  • 1 rkl siirappia
  • 50 g valkosuklaata paloina
  • 50 g voita
  • 1 dl pakastepuolukoita

Fudgen valmistusohjeet:

1. Sekoita sokeri, maito, kerma ja siirappi paksupohjaisessa keskisuuressa kattilassa. Keitä keskilämmöllä 120 asteeseen (n. 1 tunti). Sekoittele välillä ja alenna lämpöä, ettei karamelliseos pala.
2. Ota kattila kuumalta liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja voi. Aseta sivuun ja anna jäähtyä 70 asteeseen, mutta älä sekoita.
3. Lisää vielä pakastepuolukat ja sekoita tasaiseksi. Kaada fudge vuokaan (n. 12×12 cm) leivinpaperin päälle.
4. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ennen tarjoilua.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää

Bakerikan kotibilekeksit nyt Sannan Ruokakassissa

Erika Poussa, 24, on huikea nuori yrittäjä. Hän perusti Bakerika-leivontayrityksensä jo 17-vuotiaana, ja avasi hiljattain ensimmäisen oman kahvilan Helsingissä osoitteessa…

Lue lisää