Kirjolohipihvit perunamuusilla, lasten suosikki

Kipparin kirjolohipihvit ovat helppo tapa saada perheen pienimmätkin syömään kalaa!

Tarvitset:

  • Banaanisalottisipulia, 1 kpl
  • Parsakaalia, 1 kpl
  • Kirsikkatomaatteja, 1 pakkaus
  • Kirjolohta, n. 600 g
  • Jauhoista perunaa, n. 900 g
  • Maitoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Voita
  • Korppujauhoja
  • Mustapippuria
  • Kuivattua oreganoa
  • Kananmunia (2 kpl)

Kirjolohipihvien valmistusohje:

1. Keitä perunavesi kiehuvaksi. Kuori ja leikkaa n. 900 g jauhoista perunaa pienemmiksi paloiksi. Keitä perunapalat kevyesti suolatussa vedessä, kunnes ovat pehmeät.

2. Kiehauta n. 1 l kevyesti suolattua vettä toisessa kattilassa. Leikkaa nahka pois kirjolohesta (n. 600 g) ja leikkaa annospaloiksi. Laita kattilaan ja anna hautua 5-6 min tai kunnes kala on kypsää.

3. Leikkaa 1 parsakaali nupuiksi ja viipaloi varsi. Hienonna 1 banaanisalottisipuli.

4. Keitä parsakaali 2-3 min pienessä kattilassa, kevyesti suolatussa vedessä. Laita parsakaali ja rasiallinen kirsikkatomaatteja kulhoihin.

5. Kirjolohipihvit: Valuta lohikattila. Survo kala haarukalla suoraan kattilassa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, 1 dl maitoa, ½ dl korppujauhoja, 2 kananmunaa, 1 rkl kuivattua oreganoa, 3/4 tl suolaa ja hieman vastajauhettua mustapippuria. Sekoita paksuksi taikinaksi.

6. Kuumenna hieman oliiviöljyä paistinpannussa. Käytä 1 dl taikinaa pihviä kohden. Taputtele taikinakeko lastalla litteäksi pannulla. Paista 2-3 min per puoli.

7. Muusi: Valuta peruna. Lisää kattilaan 2 dl maitoa (lämmintä) ja hieman voita. Sekoita sähkövatkaimella muusiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.

8. Tarjoile vastapaistetut kirjolohipihvit perunamuusin, parsakaalin ja tomaatin kanssa.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää