Kirjolohipihvit perunamuusilla, lasten suosikki

Kipparin kirjolohipihvit ovat helppo tapa saada perheen pienimmätkin syömään kalaa!

Tarvitset:

  • Banaanisalottisipulia, 1 kpl
  • Parsakaalia, 1 kpl
  • Kirsikkatomaatteja, 1 pakkaus
  • Kirjolohta, n. 600 g
  • Jauhoista perunaa, n. 900 g
  • Maitoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Voita
  • Korppujauhoja
  • Mustapippuria
  • Kuivattua oreganoa
  • Kananmunia (2 kpl)

Kirjolohipihvien valmistusohje:

1. Keitä perunavesi kiehuvaksi. Kuori ja leikkaa n. 900 g jauhoista perunaa pienemmiksi paloiksi. Keitä perunapalat kevyesti suolatussa vedessä, kunnes ovat pehmeät.

2. Kiehauta n. 1 l kevyesti suolattua vettä toisessa kattilassa. Leikkaa nahka pois kirjolohesta (n. 600 g) ja leikkaa annospaloiksi. Laita kattilaan ja anna hautua 5-6 min tai kunnes kala on kypsää.

3. Leikkaa 1 parsakaali nupuiksi ja viipaloi varsi. Hienonna 1 banaanisalottisipuli.

4. Keitä parsakaali 2-3 min pienessä kattilassa, kevyesti suolatussa vedessä. Laita parsakaali ja rasiallinen kirsikkatomaatteja kulhoihin.

5. Kirjolohipihvit: Valuta lohikattila. Survo kala haarukalla suoraan kattilassa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, 1 dl maitoa, ½ dl korppujauhoja, 2 kananmunaa, 1 rkl kuivattua oreganoa, 3/4 tl suolaa ja hieman vastajauhettua mustapippuria. Sekoita paksuksi taikinaksi.

6. Kuumenna hieman oliiviöljyä paistinpannussa. Käytä 1 dl taikinaa pihviä kohden. Taputtele taikinakeko lastalla litteäksi pannulla. Paista 2-3 min per puoli.

7. Muusi: Valuta peruna. Lisää kattilaan 2 dl maitoa (lämmintä) ja hieman voita. Sekoita sähkövatkaimella muusiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.

8. Tarjoile vastapaistetut kirjolohipihvit perunamuusin, parsakaalin ja tomaatin kanssa.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää