Kirjolohipelti perunoilla ja sitruunakastikkeella

Nautiskele huippukokin helposta arkireseptistä – kipaise kauppaan ja osta ainekset. Kääri hihat ja ryhdy loihtimaan mitä herkullisimpia ruokia.

Ja kun haluat päästä vähän helpommalla – säästää aikaa (ja rahaa) niin klikkaa tästä tilaamaan. Nimittäin me Sannan Ruokakassilla toimitamme sinulle reseptit ja raaka-aineet, jotka ovat parasta laatua. Suosimme lähituotantoa ja luomua.

Tilaa Sannan Ruokakassi

4 annosta

Pelti:

600 g kirjolohifileetä

1 kg perunoita

2 parsakaalia

4 rkl rypsiöljyä

2 tl suolaa

 

Kastike:

40 g voita

1 banaanisalottisipuli

2 valkosipulinkynttä

1 dl vettä

1 ruukku timjamia

1 luomusitruuna

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 220°C asteeseen (ks. vinkki). Pese ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Pilko parsakaali. Leikkaa kala annospaloiksi. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  2. Siirrä perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää öljyä ja suolaa. Pöyhi ja levittele. Paahda 15 min. (Ks. vinkki.)
  3. Ota pelti uunista ja lisää parsakaali ja lohi. Pirskottele öljyä ja mausta suolalla. Jatka paahtamista 10 min, kunnes lohi on mehevän kypsää, parsakaali rapsakkaa ja perunat kypsiä ja paahtuneita.
  4. Sillä välin sulata voi kattilassa ja lisää salotti ja valkosipuli. Kuullota 2 min. Lisää vesi, liemikuutio, kerma ja puolet timjamista oksina. Keitä noin 5 min tai kunnes kastike on sopivasti saostunut.
  5. Poimi kastikkeesta pois timjaminoksat. Mausta kastike ripauksella sitruunankuoriraastetta ja sitruunamehua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa tai enemmän sitruunaa.
  6. Annostele perunat, parsakaali ja lohipalat lautasille. Peitä lohipalat runsaasti kastikkeella. Viimeistele lopuilla tuoreilla timjaminlehdillä.

Vinkki: Jos pelti tulee liian täyteen, käytä kahta peltiä ja 200°C kiertoilmatoimintoa!