Kirjolohipelti perunoilla ja sitruunakastikkeella
Nautiskele huippukokin helposta arkireseptistä – kipaise kauppaan ja osta ainekset. Kääri hihat ja ryhdy loihtimaan mitä herkullisimpia ruokia.
Ja kun haluat päästä vähän helpommalla – säästää aikaa (ja rahaa) niin klikkaa tästä tilaamaan. Nimittäin me Sannan Ruokakassilla toimitamme sinulle reseptit ja raaka-aineet, jotka ovat parasta laatua. Suosimme lähituotantoa ja luomua.

4 annosta
Pelti:
600 g kirjolohifileetä
1 kg perunoita
2 parsakaalia
4 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa
Kastike:
40 g voita
1 banaanisalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
1 ruukku timjamia
1 luomusitruuna

Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 220°C asteeseen (ks. vinkki). Pese ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Pilko parsakaali. Leikkaa kala annospaloiksi. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
- Siirrä perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää öljyä ja suolaa. Pöyhi ja levittele. Paahda 15 min. (Ks. vinkki.)
- Ota pelti uunista ja lisää parsakaali ja lohi. Pirskottele öljyä ja mausta suolalla. Jatka paahtamista 10 min, kunnes lohi on mehevän kypsää, parsakaali rapsakkaa ja perunat kypsiä ja paahtuneita.
- Sillä välin sulata voi kattilassa ja lisää salotti ja valkosipuli. Kuullota 2 min. Lisää vesi, liemikuutio, kerma ja puolet timjamista oksina. Keitä noin 5 min tai kunnes kastike on sopivasti saostunut.
- Poimi kastikkeesta pois timjaminoksat. Mausta kastike ripauksella sitruunankuoriraastetta ja sitruunamehua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa tai enemmän sitruunaa.
- Annostele perunat, parsakaali ja lohipalat lautasille. Peitä lohipalat runsaasti kastikkeella. Viimeistele lopuilla tuoreilla timjaminlehdillä.
Vinkki: Jos pelti tulee liian täyteen, käytä kahta peltiä ja 200°C kiertoilmatoimintoa!