Kikherne-papupata

Vegaaninen kikherne-papupata saa ihastuttavan makunsa maapähkinävoista.

Tarvitset:

  • Sipulia, 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä, 4 kpl
  • Inkivääriä, 1 pala (n. 1 rkl)
  • Borlottipapuja (säilöttyjä), 1 prk (400 g)
  • Kikherneitä (säilöttyjä), 1 prk (400 g)
  • Kookosmaitoa, 1 prk (400 g)
  • Tomaattimurskaa, 1 prk
  • Maapähkinävoita (makeuttamatonta), ½ dl
  • Riisiä / jyviä, 4 annosta
  • Limeä, 1 kpl
  • Korianteria, 1 ruukku
  • Suolaa
  • Currymaustetta
  • Oliiviöljyä

Kikherne-papupadan valmistusohjeet:

1. Hienonna 1 keltasipuli ja 4 valkosipulinkynttä. Kuri ja raasta noin 1 rkl inkivääriä. Paista sipulit, inkivääri ja 1 rkl curryä 2 rkl öljyä paistokastarissa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

2. Valuta 1 purkki borlottipapuja ja 1 purkki kikherneitä. Lisää kikherneet ja pavut sekä 1 purkki kookosmaitoa, 1 prk tomaattimurskaa sekä ½ dl maapähkinävoita pataan. Mausta 1 tl suolaa ja anna padan porista matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.

3. Keitä 4 annosta riisiä tai muita jyviä pakkauksen ohjeiden mukaan.

4. Hienonna 1 ruukullinen korianteria ja lohko 1 lime.

5. Tarkista padan maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele korianteria padan pinnalle ja tarjoa riisin/jyvien sekä limelohkojen kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää