Kikherne-papupata

Vegaaninen kikherne-papupata saa ihastuttavan makunsa maapähkinävoista.

Tarvitset:

  • Sipulia, 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä, 4 kpl
  • Inkivääriä, 1 pala (n. 1 rkl)
  • Borlottipapuja (säilöttyjä), 1 prk (400 g)
  • Kikherneitä (säilöttyjä), 1 prk (400 g)
  • Kookosmaitoa, 1 prk (400 g)
  • Tomaattimurskaa, 1 prk
  • Maapähkinävoita (makeuttamatonta), ½ dl
  • Riisiä / jyviä, 4 annosta
  • Limeä, 1 kpl
  • Korianteria, 1 ruukku
  • Suolaa
  • Currymaustetta
  • Oliiviöljyä

Kikherne-papupadan valmistusohjeet:

1. Hienonna 1 keltasipuli ja 4 valkosipulinkynttä. Kuri ja raasta noin 1 rkl inkivääriä. Paista sipulit, inkivääri ja 1 rkl curryä 2 rkl öljyä paistokastarissa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

2. Valuta 1 purkki borlottipapuja ja 1 purkki kikherneitä. Lisää kikherneet ja pavut sekä 1 purkki kookosmaitoa, 1 prk tomaattimurskaa sekä ½ dl maapähkinävoita pataan. Mausta 1 tl suolaa ja anna padan porista matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.

3. Keitä 4 annosta riisiä tai muita jyviä pakkauksen ohjeiden mukaan.

4. Hienonna 1 ruukullinen korianteria ja lohko 1 lime.

5. Tarkista padan maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele korianteria padan pinnalle ja tarjoa riisin/jyvien sekä limelohkojen kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää