Kestävästi läpinäkyvä tomaatti – NAMS

Kierrätettyä vettä, kimalaisia ja mitä vielä?

Me Sannan Ruokakassilla haluamme syödä mahdollisimman puhdasta ruokaa, ja tarjota samanlaista myös sinulle ja läheisillesi. Tästä johtuen valitsemme yhteistyökumppanimme tarkkaan – ja kun löydämme oikean helmen, emme malta olla asiasta hiljaa!

Tässä kirjoituksessa haluamme kertoa sinulle ainutlaatuisten kotimaisten NAMS-tomaattien tarinan. On ilo tehdä yhteistyötä edelläkävijän kanssa!

Tomaatin kasvatusta ilman kaupungin vettä

Kyllä, luit aivan oikein. Namsilassa kierrätetään vettä, ja ihan puhdasta sellaista. Porin kaupungin veden käyttöön ei ole tarvetta – se jääköön kaupunkilaisille.

Nams kasvattaa tomaatteja täysin kierrätetyllä vedellä, mutta sukelletaanpas vielä syvemmälle! Nams nimittäin kerää sade- ja sulamisvettä kasvihuoneen katolta. Tämä vesi puhdistetaan ja desinfioidaan Namsilassa.

Ei valoa ja lämpöä harakoille, vaan tomaateille

Lämmön ja valon karkaaminen osataan Namsilassa estää tehokkaasti. Kasvihuoneen pimennysverhot ja suljettu katto pitävät huolen, että kaikki hyöty suunnataan tomaateille.

Tiesitkö, että Namsilassa touhuaa tuhatpäinen joukko huolehtien siitä, mihin monet muut toimijat käyttävät kemiallisia torjunta-aineita? NAMS-tomaattien tuholaistorjunnasta vastaa petopunkkiarmeija, ja kimalaiset toimivat pölyttäjinä.

Jatkuvaa kehitystä kestävästi

Kestävä kehitys näkyy NAMS-tomaattien kasvatuksen koko elinkaaressa. Kierrätetty vesi, kasvatus eläinkunnan ammattilaisia hyödyntäen ja biohajoavat pakkaukset ovat vain esimerkkejä siitä, mitä NAMS on saanut aikaan tomaattien kasvatuksessa.

Voimme ylpeästi todeta, että NAMS-tomaatteja löytyy Sannan Ruokakassista viikoittain. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, mitä tämän vastuullisen edelläkävijän tulevaisuus pitää sisällään – ainakin herkullisia ja vastuullisia tomaatteja!

 

Haluaisitko sinäkin ihanaa arkea herkullisten reseptien ja vastuullisten raaka-aineiden merkeissä? Tilaa Sannan Ruokakassi tästä.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää

Bakerikan kotibilekeksit nyt Sannan Ruokakassissa

Erika Poussa, 24, on huikea nuori yrittäjä. Hän perusti Bakerika-leivontayrityksensä jo 17-vuotiaana, ja avasi hiljattain ensimmäisen oman kahvilan Helsingissä osoitteessa…

Lue lisää