Kasvispizza rucolatahnalla

Itsetehty rucolatahna kruunaa kasvispizzan, joka maistuu koko perheelle! Helppo tuunata myös täysin vegaaniseksi, kun vaihdat juustoraasteen vegevaihtoehtoon.

Tarvitset:

  • Herkkusieniä, 1 rasia
  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Raejuustoa, 1 pakkaus
  • Pizzakit, 1 pakkaus
  • Raastettua mozzarellajuustoa, 150 g
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Punasipulia, 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä
  • Sormisuolaa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivattua oreganoa

Kasvispizzan valmistusohjeet:

1. Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250 -asteiseksi.

2. Esivalmistelut: Viipaloi 1 punasipuli ja 250 g herkkusieniä. Halkaise rasiallinen kirsikkatomaatteja.

3. Valkosipulipaistetut herkkusienet: Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää pannuun herkkusienet sekä 2 puristettua valkosipulinkynttä ja paista 3-4 min kuumalla pannulla.

4. Pizza: Rullaa auki pakkauksen pizzataikina leivinpaperin kera. Levitä pizzapohjan päälle pizzakastike, 150 g mozzarellaraastetta, herkkusienet sekä punasipuli. Siirrä pizza kuumalle pellille ja paista uunin ylätasolla 10-12 min, tai kunnes pizza on paistunut.

5. Rucolakastike: Yhdistä sauvasekoittimen kulhoon 1 pakkaus raejuustoa, ½ ruukkua rucolaa ja 1/4 tl suolaa. Soseuta sileäksi (katso vinkki).

6. Viimeistele pizza jäljelle jääneellä rucolalla, kirsikkatomaateilla sekä rucolakastikkeella. Lisää vielä halutessasi pizzan päälle ripaus sormisuolaa ja mustapippuria.

VINKKI! Voit laittaa osan raejuustosta erikseen kulhoon, jos lapset vierastavat rucolakastiketta.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää