Kasvispata bataatilla

Lämmittävä kasvispata bataatilla sopii syksyn pimeneviin iltoihin!

Tarvitset:

  • Sipulia, 1 kpl
  • Bataattia, 1 kpl isokokoinen tai 2 pientä
  • Fenkolia, 1 kpl
  • Tomaattimurskaa, 1 purkki
  • Ateriajyviä, 1 pakkaus n. 500 g
  • Siemensekoitusta, noin 80 g
  • Silmusalaattia, 1 rasia
  • Turkkilaista jogurttia, 2 dl
  • Kurkumaa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Paprikajauhetta
  • Suolaa

Kasvispata bataatilla, valmistusohjeet:

1. Kaada tilkka oliiviöljyä paksupohjaiseen kattilaan. Lisää 1 rkl paprikajauhetta sekä 1 rkl kurkumaa, paista hetki miedolla lämmöllä. Kuori ja lohko 1 sipuli. Lisää sipuli pataan ja jatka paistamista miedolla lämmöllä.

2. Kuori bataatti ja leikkaa kuutioihin (n. 1x1cm). Halkaise 1 fenkoli ja poista kova kanta keskeltä. Leikkaa fenkoli reiluiksi paloiksi. Lisää pataan ja paista muutama minuutti.

3. Kaada joukkoon 1 purkki tomaattimurskaa ja huuhdo purkki 1 dl vettä ja kaada vesi pataan. Mausta 1 tl suolaa sekä ripauksella mustapippuria. Sekoita ja anna porista noin 20 min kannen alla.

4. Keitä 4 annosta ruokajyviä pakkauksen ohjeiden mukaan.

5. Annostele pata ja ruokajyvät kulhoihin. Ripottele pinnalle siemensekoitusta ja silmusalaattia. Tarjoile turkkilaisen jogurtin kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää