Kasvispata bataatilla

Lämmittävä kasvispata bataatilla sopii syksyn pimeneviin iltoihin!

Tarvitset:

  • Sipulia, 1 kpl
  • Bataattia, 1 kpl isokokoinen tai 2 pientä
  • Fenkolia, 1 kpl
  • Tomaattimurskaa, 1 purkki
  • Ateriajyviä, 1 pakkaus n. 500 g
  • Siemensekoitusta, noin 80 g
  • Silmusalaattia, 1 rasia
  • Turkkilaista jogurttia, 2 dl
  • Kurkumaa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Paprikajauhetta
  • Suolaa

Kasvispata bataatilla, valmistusohjeet:

1. Kaada tilkka oliiviöljyä paksupohjaiseen kattilaan. Lisää 1 rkl paprikajauhetta sekä 1 rkl kurkumaa, paista hetki miedolla lämmöllä. Kuori ja lohko 1 sipuli. Lisää sipuli pataan ja jatka paistamista miedolla lämmöllä.

2. Kuori bataatti ja leikkaa kuutioihin (n. 1x1cm). Halkaise 1 fenkoli ja poista kova kanta keskeltä. Leikkaa fenkoli reiluiksi paloiksi. Lisää pataan ja paista muutama minuutti.

3. Kaada joukkoon 1 purkki tomaattimurskaa ja huuhdo purkki 1 dl vettä ja kaada vesi pataan. Mausta 1 tl suolaa sekä ripauksella mustapippuria. Sekoita ja anna porista noin 20 min kannen alla.

4. Keitä 4 annosta ruokajyviä pakkauksen ohjeiden mukaan.

5. Annostele pata ja ruokajyvät kulhoihin. Ripottele pinnalle siemensekoitusta ja silmusalaattia. Tarjoile turkkilaisen jogurtin kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää