Kasvis-ramen, täydellinen lämmin iltaruoka

Japanista lähtöisin olevasta ramen-nuudelikeitosta löytyy runsaasti eri versioita. Maistuva kasvis-ramen on täydellinen ruoka viileneviin syysiltoihin.

Tarvitset:

  • Shiitakesieniä, n. 200 g
  • Osterivinokkaita, n. 100g
  • Misotahnaa, 3 rkl
  • Kevätsipulia, 1 nippu (n. 100g)
  • Korianteria, 1 ruukku
  • Porkkanaa, 2 kpl
  • Inkivääriä, 1 pieni pala (n. 50 g)
  • Riisi- tai sobanuudeleita, 100 g
  • Pak choi, 1 ruukku
  • Seesaminsiemeniä, 3 rkl
  • Tofua, 1 pkt (esim. Mama Mem’s tofua)
  • Tamari soijakastiketta (tai tavallista)
  • Valkosipulinkynsiä
  • Oliiviöljyä
  • Kasvisliemikuutioita

Kasvis-ramenin valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna 3 valkosipulinkynttä. Kuori inkivääri ja raasta noin 2 rkl inkivääriä. Hienonna 1 nippu kevätsipulia. Viipaloi noin 200 g shiitakesieniä ja noin 100 g oisterivinokkaita.

2. Lisää paistokasariin reilusti oliiviöljyä ja paista sienet, raastettu valkosipuli, hienonnettu kevätsipuli (säästä hieman koristelua varten) ja raastettu inkivääri noin 4-5 minuuttia keskilämmöllä.

3. Lisää pannuun 3 rkl misotahnaa, 1 ½ kasvisliemikuutiota, 1 rkl soijakastiketta ja 1 litra vettä. Kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti.

4. Lisää noin 100 g nuudeleita ja jatka kiehauttamista 2 minuuttia, tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.

5. Hienonna sillä välin 1 ruukku pak choi kaalia. Kuori ja leikkaa 2 porkkanaa ohuiksi tikuiksi. Hienonna 1 ruukku korianteria ja leikkaa 1 pakkaus tofua kuutioiksi.

6. Jaa keitto kulhoihin ja lisää hienonnettu pak choi, porkkanatikut, korianteri sekä tofu.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää

Bakerikan kotibilekeksit nyt Sannan Ruokakassissa

Erika Poussa, 24, on huikea nuori yrittäjä. Hän perusti Bakerika-leivontayrityksensä jo 17-vuotiaana, ja avasi hiljattain ensimmäisen oman kahvilan Helsingissä osoitteessa…

Lue lisää