Kasvis-ramen, täydellinen lämmin iltaruoka

Japanista lähtöisin olevasta ramen-nuudelikeitosta löytyy runsaasti eri versioita. Maistuva kasvis-ramen on täydellinen ruoka viileneviin syysiltoihin.

Tarvitset:

  • Shiitakesieniä, n. 200 g
  • Osterivinokkaita, n. 100g
  • Misotahnaa, 3 rkl
  • Kevätsipulia, 1 nippu (n. 100g)
  • Korianteria, 1 ruukku
  • Porkkanaa, 2 kpl
  • Inkivääriä, 1 pieni pala (n. 50 g)
  • Riisi- tai sobanuudeleita, 100 g
  • Pak choi, 1 ruukku
  • Seesaminsiemeniä, 3 rkl
  • Tofua, 1 pkt (esim. Mama Mem’s tofua)
  • Tamari soijakastiketta (tai tavallista)
  • Valkosipulinkynsiä
  • Oliiviöljyä
  • Kasvisliemikuutioita

Kasvis-ramenin valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna 3 valkosipulinkynttä. Kuori inkivääri ja raasta noin 2 rkl inkivääriä. Hienonna 1 nippu kevätsipulia. Viipaloi noin 200 g shiitakesieniä ja noin 100 g oisterivinokkaita.

2. Lisää paistokasariin reilusti oliiviöljyä ja paista sienet, raastettu valkosipuli, hienonnettu kevätsipuli (säästä hieman koristelua varten) ja raastettu inkivääri noin 4-5 minuuttia keskilämmöllä.

3. Lisää pannuun 3 rkl misotahnaa, 1 ½ kasvisliemikuutiota, 1 rkl soijakastiketta ja 1 litra vettä. Kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti.

4. Lisää noin 100 g nuudeleita ja jatka kiehauttamista 2 minuuttia, tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.

5. Hienonna sillä välin 1 ruukku pak choi kaalia. Kuori ja leikkaa 2 porkkanaa ohuiksi tikuiksi. Hienonna 1 ruukku korianteria ja leikkaa 1 pakkaus tofua kuutioiksi.

6. Jaa keitto kulhoihin ja lisää hienonnettu pak choi, porkkanatikut, korianteri sekä tofu.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää