Kansainvälinen suklaakakkupäivä
Kansainvälistä suklaakakkupäivää vietetään 27.1.
Tällä viikolla vietetään kansainvälistä suklaakakkupäivää. Mikä ihana syy leipoa syntisen hyvä suklaakakku ja herkutella läheisten kanssa!
Tiesitkö, että suklaakakun tekemisen mahdollisti Coenraad Johannes van Houten keksimällä menetelmän, jolla parannettiin suklaan sekoitettavuutta veteen. Suklaakakkuja on siis tehty jo 1800-luvulta lähtien.
Tarina kertoo, että ensimmäinen suklaakakku resepti on löytynyt Eliza Leslien keittokirjasta vuonna 1847. Suklaakakku olikin vielä pitkään vain harvojen ja valittujen herkkua, kunnes Betty Crocker mullisti leipomisen maailman kehittämällä valmiit kaupalliset kakkuainekset . Tämän jälkeen suklaakakun suosio räjähti, eikä se ota laantuakseen – suklaakakku tuli jäädäkseen!
On monia tapoja viettää suklaakakkupäivää, ja meidän lempitapa Sannan Ruokakassilla on leipoa herkullinen suklaakakku yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Ota herkullinen resepti talteen ja testiin.

Belgialainen suklaakakku
200 g voita
200 g tummaa belgialaista suklaata (60 %)
2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
Lisäksi suklaakakun pinnalle ½ tl suolankukkaa (fleur de sel) tai hiutalesuolaa (esim. Maldon)
Vuokaan:
voita
korppujauhoa
Kruunaa annos vaniljajäätelöllä!

Tee näin:
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (ø 24 cm).
Sulata voi ja suklaa mikrossa tai kattilassa – anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri ja vatkaa munat joukkoon.
Siivilöi vehnäjauho seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja ripottele hieman murusteltua suolankukkaa tai hiutalesuolaa pinnalle.
Paista kakku 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Ota kakku huoneenlämpöön ½–1 tunti ennen tarjoilua. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ihanaa arkea – ja syntisen hyviä herkutteluhetkiä! Kun kaipaat arkeen lisää ihanuutta, ota Sannan Ruokakassi testiin ja nautiskele koko viikko. Tutustu ensi viikon resepteihin täältä.