Kanapata NAMS-tomaateilla
Kypsät NAMS tomaatit luovat mehevän pohjan tälle kanapadalle.
Tarvitset:
- NAMS tomaatteja, 1 rasia (6 tomaattia)
- Sipulia, 1 kpl
- Oliiveja, 1 pieni purkki
- Fetajuustoa, 1 pakkaus
- Bulguria, 250 g (GTON: Kvinoaa, 1 pakkaus)
- Kananpojan paistiliekettä, 600 g
- Porkkanaa, 250 g
- Kurkumaa
- Öljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Valkosipulinkynsiä
- Valkoviinietikkaa
Kanapadan valmistusohjeet:
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuutioi 1 rasia NAMS tomaatteja ja laita sivuun. Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä.
2. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa ja kuullota sipulia keskilämmöllä n. 4 min.
3. Lisää tomaatit pannuun. Lisää mausteeksi 1/2 tl suolaa ja 1 tl valkoviinietikkaa. Kuumenna ja anna porista n. 5 min. Lisää 1 purkki oliiveja (valutettuja).
4. Laita kana leikkuulaudalle ja mausta paistit lisäämällä 1 tl kurkuma 1, 1/2 tl suolaa ja ripaus mustapippuria. Kuumenna pannu ja paista fileet erissä kauttaaltaan niin, että ne saavat kauniin värin. Siirrä uunivuokaan.
5. Kaada tomaattikastike kanan joukkoon ja valmista uunin keskitasolla n. 15 min kunnes kana on läpikypsää.
6. Keitä 4 annosta bulguria/kvinoaa pakkauksen ohjeen mukaan.
7. Kuori 250 g porkkanaa ja leikkaa tikuiksi. Laita kulhoon.
8. Ota vuoka uunista ja murusta päälle feta. Tarjoile bulgurin ja porkkanatikkujen kera.
Vinkki! Paistileike on rasvaisempi ja sen takia myös mehukkaampi kuin rintafilee. Älä poista rasvaa paisteista, vaan anna sen sulaa pannussa. Mausteet ja hyvä maku voimistuu juuri rasvan ansiosta.