Kanapata NAMS-tomaateilla

Kypsät NAMS tomaatit luovat mehevän pohjan tälle kanapadalle.

Tarvitset:

  • NAMS tomaatteja, 1 rasia (6 tomaattia)
  • Sipulia, 1 kpl
  • Oliiveja, 1 pieni purkki
  • Fetajuustoa, 1 pakkaus
  • Bulguria, 250 g (GTON: Kvinoaa, 1 pakkaus)
  • Kananpojan paistiliekettä, 600 g
  • Porkkanaa, 250 g
  • Kurkumaa
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkosipulinkynsiä
  • Valkoviinietikkaa

Kanapadan valmistusohjeet:

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuutioi 1 rasia NAMS tomaatteja ja laita sivuun. Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä.

2. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa ja kuullota sipulia keskilämmöllä n. 4 min.

3. Lisää tomaatit pannuun. Lisää mausteeksi 1/2 tl suolaa ja 1 tl valkoviinietikkaa. Kuumenna ja anna porista n. 5 min. Lisää 1 purkki oliiveja (valutettuja).

4. Laita kana leikkuulaudalle ja mausta paistit lisäämällä 1 tl kurkuma 1, 1/2  tl suolaa ja ripaus mustapippuria. Kuumenna pannu ja paista fileet erissä kauttaaltaan niin, että ne saavat kauniin värin. Siirrä uunivuokaan.

5. Kaada tomaattikastike kanan joukkoon ja valmista uunin keskitasolla n. 15 min kunnes kana on läpikypsää.

6. Keitä 4 annosta bulguria/kvinoaa pakkauksen ohjeen mukaan.

7. Kuori 250 g porkkanaa ja leikkaa tikuiksi. Laita kulhoon.

8. Ota vuoka uunista ja murusta päälle feta. Tarjoile bulgurin ja porkkanatikkujen kera.

Vinkki! Paistileike on rasvaisempi ja sen takia myös mehukkaampi kuin rintafilee. Älä poista rasvaa paisteista, vaan anna sen sulaa pannussa. Mausteet ja hyvä maku voimistuu juuri rasvan ansiosta.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää