Kalkkunaviillokki rakuunalla

Tässä herkullinen ja helppo klassikko arkeen – valmista iso annos ja säästä aikaa! Reseptissä on 8 annosta, ruokaa riittää siis 4 hengelle kahdeksi päiväksi. Voit myös puolittaa reseptin ainekset ja valmistaa pienemmän annoksen.

Tarvitset:

  • Lehtipersiljaa, ½-1 ruukkua
  • Basmatiriisiä, 500 g pakkaus
  • Herkkusieniä, 400-500 g
  • Tomaattia, 6 kpl
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kalkkunaleikettä, noin 900 g
  • Kuohukermaa, 2 dl
  • Dijonsinappia
  • Kanaliemikuutiota
  • Kuivattua rakuunaa
  • Maitoa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Vehnäjauhoja/Maissitärkkelystä
  • Valkosipulinkynsiä

Kalkkunaviillokin valmistusohjeet:

1. Keitä 8 annosta basmatiriisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä mielellään puolet vasta seuraavana päivänä.

2. Valmistelut: Lohko 1 sipuli ja herkkusienet. Leikkaa kalkkunafileet pienemmiksi paloiksi.

3. Kuumenna hieman oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa. Paista kalkkuna erissä korkealla lämmöllä 2-3 min. Nosta paistopataan.

4. Kuullota paistinpannussa 3-4 min: sienet, sipuli, 2 puristettua valkosipulinkynttä, ½ rkl kuivattua rakuunaa, 1 tl suolaa ja hieman vastajauhettua mustapippuria. Siirrä ainekset pataan.

5. Ripottele pataan 2 rkl vehnäjauhoja/maissitärkkelystä ja vatkaa joukkoon 2 dl kuohukermaa, 4 dl maitoa, 2 rkl dijonsinappia, 1 murustettu kanaliemikuutio ja ¼ tl suolaa. Hauduta 5-6 min, kunnes kalkkuna on läpikypsää (sisälämpötila 72°C).

6. Tomaattisalaatti: Kuutioi 6 tomaattia ja hienonna reilu ½ ruukkua lehtipersiljaa karkeasti. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä ja suolaa.

7. Ripottele hieman kuivattua rakuuna kalkkunaviillokin päälle ja tarjoile basmatiriisin ja tomaattisalaatin kanssa. 

VINKKI! Voit halutessasi myös käyttää tuoretta rakuunaa

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Sannan Ruokakassin toiminta päättyy

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme viimeisen 11 vuoden aikana. Näiden vuosien aikana Sannan Ruokakassi on ilahduttanut ja helpottanut tuhansien arkea. Toimintamme…

Lue lisää

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää