Kalkkunaviillokki rakuunalla

Tässä herkullinen ja helppo klassikko arkeen – valmista iso annos ja säästä aikaa! Reseptissä on 8 annosta, ruokaa riittää siis 4 hengelle kahdeksi päiväksi. Voit myös puolittaa reseptin ainekset ja valmistaa pienemmän annoksen.

Tarvitset:

  • Lehtipersiljaa, ½-1 ruukkua
  • Basmatiriisiä, 500 g pakkaus
  • Herkkusieniä, 400-500 g
  • Tomaattia, 6 kpl
  • Sipulia, 1 kpl
  • Kalkkunaleikettä, noin 900 g
  • Kuohukermaa, 2 dl
  • Dijonsinappia
  • Kanaliemikuutiota
  • Kuivattua rakuunaa
  • Maitoa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Vehnäjauhoja/Maissitärkkelystä
  • Valkosipulinkynsiä

Kalkkunaviillokin valmistusohjeet:

1. Keitä 8 annosta basmatiriisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä mielellään puolet vasta seuraavana päivänä.

2. Valmistelut: Lohko 1 sipuli ja herkkusienet. Leikkaa kalkkunafileet pienemmiksi paloiksi.

3. Kuumenna hieman oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa. Paista kalkkuna erissä korkealla lämmöllä 2-3 min. Nosta paistopataan.

4. Kuullota paistinpannussa 3-4 min: sienet, sipuli, 2 puristettua valkosipulinkynttä, ½ rkl kuivattua rakuunaa, 1 tl suolaa ja hieman vastajauhettua mustapippuria. Siirrä ainekset pataan.

5. Ripottele pataan 2 rkl vehnäjauhoja/maissitärkkelystä ja vatkaa joukkoon 2 dl kuohukermaa, 4 dl maitoa, 2 rkl dijonsinappia, 1 murustettu kanaliemikuutio ja ¼ tl suolaa. Hauduta 5-6 min, kunnes kalkkuna on läpikypsää (sisälämpötila 72°C).

6. Tomaattisalaatti: Kuutioi 6 tomaattia ja hienonna reilu ½ ruukkua lehtipersiljaa karkeasti. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä ja suolaa.

7. Ripottele hieman kuivattua rakuuna kalkkunaviillokin päälle ja tarjoile basmatiriisin ja tomaattisalaatin kanssa. 

VINKKI! Voit halutessasi myös käyttää tuoretta rakuunaa

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää