Jouluinen klementiinimarmeladi

Jouluaaton aamiaispöydän kruunaa sämpylöille levitettävä klementiinimarmeladi. Sopii myös juuston ja pipareiden kera!

Tarvitset:

  • 500 g klementiinejä
  • 1 sitruuna
  • 5 dl taloussokeria
  • 1 dl vettä
  • ½ vaniljatanko
  • 1 cm kanelitankoa

Klementiinimarmeladin valmistusohjeet:

1. Pese ja viipaloi yksi klementiini ohuesti.
2. Kuori ja viipaloi loput klementiineistä.
3. Laita kaikki kattilaan puristetun sitruunamehun, sokerin ja veden kanssa. Anna kiehahtaa ja kaavi lusikalla pintakerros pois.
4. Halkaise vaniljatanko ja lisää sisus kattilaan kanelitangon kera.
5. Anna hautua 15-20 min ja jäähtyä ennen tarjoilua.

Marmeladikoe! Tarkistaaksesi, onko marmeladi valmista, kasta lusikka marmeladissa ja pidä kattilan yllä. Jos marmeladi valuu lusikasta hitaina pisaroina, se on valmista.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää

Bakerikan kotibilekeksit nyt Sannan Ruokakassissa

Erika Poussa, 24, on huikea nuori yrittäjä. Hän perusti Bakerika-leivontayrityksensä jo 17-vuotiaana, ja avasi hiljattain ensimmäisen oman kahvilan Helsingissä osoitteessa…

Lue lisää