Jouluinen klementiinimarmeladi

Jouluaaton aamiaispöydän kruunaa sämpylöille levitettävä klementiinimarmeladi. Sopii myös juuston ja pipareiden kera!

Tarvitset:

  • 500 g klementiinejä
  • 1 sitruuna
  • 5 dl taloussokeria
  • 1 dl vettä
  • ½ vaniljatanko
  • 1 cm kanelitankoa

Klementiinimarmeladin valmistusohjeet:

1. Pese ja viipaloi yksi klementiini ohuesti.
2. Kuori ja viipaloi loput klementiineistä.
3. Laita kaikki kattilaan puristetun sitruunamehun, sokerin ja veden kanssa. Anna kiehahtaa ja kaavi lusikalla pintakerros pois.
4. Halkaise vaniljatanko ja lisää sisus kattilaan kanelitangon kera.
5. Anna hautua 15-20 min ja jäähtyä ennen tarjoilua.

Marmeladikoe! Tarkistaaksesi, onko marmeladi valmista, kasta lusikka marmeladissa ja pidä kattilan yllä. Jos marmeladi valuu lusikasta hitaina pisaroina, se on valmista.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää