Italialainen tomaatti-paprikakeitto

Rapea Silmusalaatti kruunaa keiton kuin keiton!

Tarvitset:

  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Sipulia, 1 kpl
  • Tomaattimurskaa, 1 purkki
  • Kalamataoliiveja, 1 purkki
  • Kermaviiliä, 1 purkki
  • Pizzataikinaa, 1 kpl
  • Rosmariinia, 1 ruukku
  • Punaista paprikaa, 1 kpl
  • Punaisia linssejä, 1 pakkaus
  • NAMS tomaattia, 4 kpl
  • Silmusalaatti tulinen, 1 pakkaus
  • Juoksevaa hunajaa
  • Kasvisliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Sambal oelek/ sweet chili -kastiketta
  • Mustapippuria
  • Kuivattua rosmariinia
  • Valkoviinietikkaa
  • Valkosipulinkynsiä

Italialaisen tomaatti-paprikakeiton valmistusohjeet:

1. Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.

2. Pilko 1 punainen paprika pienehköiksi paloiksi. Silppua 1 sipuli ja 4 tomaattia karkeaksi silpuksi. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistopadassa tai tilavassa kattilassa. Kuullota vihannekset ja 3 puristettua valkosipulinkynttä 3-4 min.

3. Lisää pataan purkillinen tomaattimurskaa, 6 dl vettä, 1 kasvisliemikuutio, ½ rkl kuivattua rosmariinia, 1 rkl valkoviinietikkaa, ½ rkl juoksevaa hunajaa ja 1 ½ tl sambal oelek/ sweet chili kastiketta. Kiehauta ja anna hautua 10-12 min.

4. Leikkaa ruukullinen rosmariinia karkeaksi silpuksi. Valuta kalamataoliivit (1 purkki).

5. Focaccia: Rullaa auki pakkauksen pizzataikina leivinpaperin kera. Ripottele taikinan päälle oliivit ja puolet rosmariinista. Taita taikina kahtia keskeltä, revi pois ylimääräinen leivinpaperi ja siirrä lämpimälle uunipellille. Valuta päälle hieman oliiviöljyä, suolaa (mielellään sormisuolaa) sekä loput rosmariinista ja paista uunin ylätasolla 10-12 min, kunnes focaccia on saanut kauniin värin.

6. Sitruunakermaviili: Sekoita yhteen pienessä kulhossa 1 pakkaus kermaviiliä, 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja ½ tl suolaa.

7. Ota keitto pois lämpimältä liedeltä ja sekoita joukkoon 1 pakkaus punaisia linssejä (huuhdottuja ja valutettuja). Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.

8. Tarjoile italialainen tomaatti-paprikakeitto vastapaistetun oliivifocaccian sekä sitruunakermaviilin kera. Viimeistele Silmusalaatilla (1 pakkaus).

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää