Ihanat korvapuustit – näin onnistut!

Olisipa korvapuustipäivä joka päivä (ja miksipä ei, sillä pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä!) Sannan Ruokakassilaiset ra-kas-ta-vat korvapuusteja. Niiden leipomisessa paras vaihe on täyttäminen. Kun saa levittää pehmeää voita taikinalevylle ja ripotella sille sokeria ja kanelia, katoaa arkipäivän taustamelu johonkin kuulumattomiin.

Entä sitten lämpimän korvapuustin tuoksu? Ensimmäinen puraisu? Ajattele sitä. Kyllä elämä sitten on elämisen arvoista.

Vai syötkö korvapuustisi kierteet aukaisten? Ihana tapa. Tyylinsä on siinäkin, miten pullan puolittaa (tosin meille on hieman epäselvää, miksi pullia pitäisi ikinä puolittaa). Tapoja on yksi ja ainoa oikea: leikkaaminen pitkittäin, jolloin kierteet eivät katkea.

Mitä tahansa teetkin, leivo myös korvapuusteja. Ainakin joskus. Alla hyvä ohje. Nautitaan!

Paras pullataikina

5 dl täysmaitoa

50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa

2 dl sokeria

1 kananmuna

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

n. 14-16 dl vehnäjauhoa (ks. vinkki)

200 g pehmeää voita

Voiteluun ja päälle:

1 kananmuna

(1 dl raesokeria)

Tee pullataikina näin:

 1. Ota kaikki ainekset huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen leipomista.
 2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi).
 3. Murenna lämpimään maitoon hiiva tai kaada joukkoon kuivahiiva. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja suola. Sekoita tasaiseksi.
 4. Lisää 2 dl vehnäjauhoa ja vatkaa vispilällä kuohkeaksi. Siirrä sen jälkeen taikina yleiskoneen kulhoon.
 5. Pyöritä taikinaa yleiskoneessa taikinakoukulla hitaalla teholla ja lisää jauhot 1 dl kerrallaan. Jos vaivaat taikinan käsin, saatat tarvita hieman enemmän jauhoja (ks. vinkki).
 6. Vaivaa taikinaa yleiskoneella ainakin 10 min. Lisää vaivaamisen lomassa pehmeä voi nokareina. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa mutta pehmeää (pullataikinaan täytyy muodostua hyvä sitko ja sen pitää irrota helposti kulhon reunoista ja taikinakoukusta).
 7. Pysäytä yleiskone ja pyöräytä taikina tasaiseksi palloksi. Peitä leivinliinalla ja jätä lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan 45-60 minuutiksi.

Vinkki: Jos teet taikinan yleiskoneella ja olet lisännyt jauhoja 14 dl ja vaivannut noin 10 min, nosta taikinakoukku ylös ja ripottele taikinan päälle noin 1/2 dl vehnäjauhoa. Pyöräytä jauhojen avulla taikina palloksi. Voi olla, ettei sinun tarvitse vaivata enempää jauhoja taikinaan, vaan sinulla on pehmeä, kuohkea taikina, jonka voit jättää kohoamaan.

Korvapuustit, tee näin:

 1. Kaulitse jauhoja apuna käyttäen puolet taikinasta noin 1 cm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
 2. Voitele levy käyttäen noin 50 g pehmeää voita. Ripottele pinnalle 3/4 dl sokeria ja 2 rkl kanelia.
 3. Rullaa levy alhaalta päin ja jätä työlaudalle saumapuoli alaspäin.
 4. Leikkaa rullasta paloja, joissa toinen reuna on kapeampi, toinen leveämpi. Käännä palat niin, että kapeampi reuna on ylöspäin. Paina kapea reuna sormella alas, jotta sivuilla kierteet nousevat hieman ylöspäin. Siirrä korvapuustit leivinpaperin päälle ja peitä leivinliinalla. Jätä kohoamaan 15-20 minuutiksi.
 5. Toista loput taikinasta samalla tavalla.
 6. Voitele korvapuustit juuri ennen paistamista kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi raesokeria.
 7. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 min tai kunnes korvapuustit ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Tarkkaile niitä paistamisen aikana.

Tykkäätkö arjen ihanuuksista? Haluaisitko ripauksen luksusta arkeesi: inspiroivia reseptejä, laadukkaita raaka-aineita ja helppoa ruuanlaittoa? Kokeile Sannan Ruokakassia! Tilauksen voit tehdä täältä.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Tilaa, kokkaa ja nauti! Emma Gaalan kotimainen menu nyt Sannan Ruokakassissa

Sannan Ruokakassi sponsoroi kotimaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, joka pidetään perjantaina 6.5. Helsingin Jäähallissa. Gaalassa jaetaan palkinnot vuoden kovimmille…

Lue lisää

Näin teemme arjestasi ihanampaa

Oletko ajatellut, että ihan tavallisista arkipäivistä olisi mukava nauttia hieman enemmän? Ehkä oletkin keksinyt arjen piristämiseen jo monta tapaa: kävelylenkit…

Lue lisää

Bakerikan kotibilekeksit nyt Sannan Ruokakassissa

Erika Poussa, 24, on huikea nuori yrittäjä. Hän perusti Bakerika-leivontayrityksensä jo 17-vuotiaana, ja avasi hiljattain ensimmäisen oman kahvilan Helsingissä osoitteessa…

Lue lisää