Herkullinen kanalasagne

Kanalasagne eli lasagne al pollo tarjoillaan raikkaan päärynäsalaatin kera. Tätä herkkua kannattaa valmistaa isompi annos kerralla.

Tarvitset:

Kahdeksan annosta:

  • Banaanisalottisipulia, 2 kpl
  • Lasagnelevyjä, 500 g
  • Kananpojan fileetä, 1,2 kg
  • Salaattisekoitusta, noin 250 g
  • Pizzakastiketta, 1 purkki
  • Päärynää, 2 kpl
  • Juustoraastetta, 150 g
  • Valkosipulinkynsiä
  • Punaista paprikaa, 1 kpl
  • Tomaattia, 3 kpl
  • Ranskankermaa, 1 pakkaus
  • Kesäkurpitsaa, 1 kpl
  • Mustapippuria
  • Kuivattua timjamia
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Sambal oelekia/sweet chili-kastiketta
  • Valkoviinietikkaa

Lasagne al pollo, valmistusohjeet:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen

2. Valmistelut: Viipaloi 2 banaanisalottisipulia ohuesti. Kuutioi 1 kesäkurpitsa ja 1 punainen paprika. Leikkaa kananpojan fileet pienehköiksi paloiksi

3. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa tai paistopadassa. Paista sipuli, kesäkurpitsa, paprika ja 2 puristettua valkosipulinkynttä korkealla lämmöllä 4-5 min. Siirrä lautaselle.

4. Kanakastike: Kuumenna uudestaan 1 rkl oliiviöljyä paistinpannussa. Paista kananpoika, 2 tl kuivattua timjamia, 2 tl paprikajauhetta, 1 ½ tl suolaa erissä korkealla lämmöllä 2-3 min ja siirrä ainekset paistopataan. Lisää pataan paistetut vihannekset, 2 tl sambal oelekia/sweet chili-kastiketta, purkillinen pizzakastiketta ja 2 dl ranskankermaa. Anna hautua 3-4 min.

5. Lasagne: Lado voideltuun uunivuokaan (n. 20x30cm) vuorotellen lasagnelevyjä ja kanakastiketta, päällimmäiseksi kerros kanakastiketta. Viimeistele lasagne juustoraasteella (1 pussi) ja gratinoi uunin ylätasolla 20-25 min, kunnes lasagne on kypsää.

6. Vihersalaatti: Huuhtele rasiallinen salaattisekoitusta. Pilko 2 päärynää ja 3 tomaattia, laita kaikki ainekset kulhoon. Mausta oliiviöljyllä, valkoviinietikalla ripauksella suolaa ja vastajauhettua mustapippuria.

7. Tarjoile Lasagne al pollo vihersalaatin kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää