Haukipullat ja perunamuusi – perhe tykkää!

Hauesta syntyvät ihastuttavat haukipullat maistuvat koko perheelle.

Tarvitset:

  • Haukifileetä, n. 500 g
  • Ranskankermaa, 2 dl
  • Valkosipuliruohoa, 1 ruukku (tai tavallista ruohosipulia)
  • Perunaa, noin 800 g
  • Kurkkua, 1 kpl
  • Retiisejä, 1 nippu
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Korppujauhoja, 1 dl
  • Maitoa
  • Voita
  • Kananmunaa (1 kpl)

Haukipullien valmistusohjeet:

1. Kuori ja keitä noin 800 g perunaa pehmeäksi miedosti suolatussa vedessä.

2. Laita noin 1 dl korppujauhoja sekä 1 dl ranskankermaa kulhoon. Lisää 1 kananmuna ja mausta ½ tl suolaa ja ripauksella mustapippuria. Sekoita ja anna turvota hetki.

3. Hienonna haukifilee tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai leikkaa pieniksi palasiksi ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

4. Hienonna ruukullinen valkosipuliruohoa ja lisää puolet valkosipuliruohosta sekä haukimassa kulhoon korppujauhojen sekaan. Sekoita tasaiseksi.

5. Kuumenna voita paistinpannussa ja muotoile käsin haukipullia ja lisää ne paistinpannuun. Paista haukipullia noin 5 minuuttia kauttaaltaan melko kuumassa pannussa. Anna pullien saada hienon paistopinnan ennen kuin kääntelet niitä, niin ne pysyvät paremmin kasassa.

6. Valuta perunat ja survo niitä perunasurvimella tai puuhaarukalla. Lisää noin 2 dl (mikrossa) lämmitettyä maitoa ja nokare voita. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla tai sähkövatkaimella.

7. Laita 1 dl ranskankermaa kulhoon ja lisää loput hienonnetusta valkosipuliruohosta joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Leikkaa 1 kurkku tikuiksi ja laita kurkkutikut ja retiisit kulhoihin.

8. Tarjoile haukipullat perunamuusin, kastikkeen sekä vihannesten kera.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää