Halloween-juhlien tarjoilut

Halloweenia vietetään lokakuun lopussa, 31.10. Nyt on siis oiva aika suunnitella selkäpiitä karmivat Halloween-juhlat, johon voi kutsua niin lapset kuin aikuisetkin. Kattaus ja tarjoilut on helppo tuunata kauhuteemaan; hae vaikka inspiraatiota meidän vinkeistämme!

Kurpitsat keittoon ja koristeluun

Tarjoile Halloween-juhlien alkuruokana sesonkiin täydellisesti sopiva kurpitsakeitto! Hanki samalla muutamia ylimääräisiä kurpitsoja koristeiksi – isommat tavalliset kurpitsat sopivat hyvin kaiverrettaviksi, ja pienet koristekurpitsat kruunaavat kattauksesi.

Etkö jaksa kaivertaa kurpitsalyhtyjä? Sotkuinen ja aikaa vievä askartelu on helppo välttää korvaamalla isot kurpitsalyhdyt mandariineilla, joille on piirretty naama. Lisäksi mandariinikurpitsat ovat oiva välipala lapsille – ja mikseivät aikuisillekin!

Musta pasta

Pääruokana tarjotaan veret seisauttavan pelottavaa mustaa pastaa! Black ink -pasta maistuu hurjasta väristään huolimatta tavalliselle pastalle. Se saa värinsä mustekalan musteesta. Kokeile esimerkiksi rapujen, kirsikkatomaattien ja valkosipulin kera.

Halloween-tarjoilut lasten pöytään

Nakkimuumiot ja nakkihämähäkit ovat täydellinen halloween-herkku lasten juhliin! Helpoimmalla pääset, kun ostat valmista croissant-taikinaa. Hämähäkit syntyvät kiertämällä taikinasuikale nakin keskelle ja viiltämällä nakin päädyt ohuiksi ”jaloiksi”. Muumiot taas loihdit joko kierittämällä kokonaisen nakin ympärille taikinaa, tai viiltämällä nakista ensin muumion jalat ja kädet. Kun paistat nakkihämähäkit ja -muumiot uunissa, niiden jalat erkanevat. Silmät syntyvät tomaattisoseesta!

Haamukuppikakut jälkiruoaksi

Halloween-juhlat eivät olisi mitään ilman jälkiruokaa! Loihdit pelottavat haamukuppikakut, kun teet kuorrutteesta valkoista, ja asetat päälle suklaanapeista, nonparelleista tai vaikka suklaarusinoista silmät.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää