Halloumia sahramiriisillä

Paistettu halloumijuusto saa tässä reseptissä kylkeensä ihanan pirteänväristä sahramiriisiä ja sitruunakasviksia.

Tarvitset:

  • Banaanisalottisipulia, 1 kpl
  • ​Parsakaalia, ½ kpl
  • Sitruunaa, 1 kpl
  • Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
  • Halloumijuustoa, 2 kpl
  • Rusinoita, 2 rasiaa
  • Sahramia, 1 pakkaus
  • Turkkilaista jogurttia, 2 dl
  • (Basmati)riisiä
  • Chilihiutaleita
  • Juoksevaa hunajaa
  • Kasvisliemikuutioita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkosipulinkynsiä

Halloumin ja sahramiriisin valmistusohjeet:

1. Keitä 4 annosta (basmati)riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää 1 pakkaus sahramia ja korvaa suola ½ kasvisliemikuutiolla.

2. Halkaise 1 pakkaus kirsikkatomaatteja ja viipaloi 1 banaanisalottisipuli ohuesti. Leikkaa ½ parsakaalista nuput ja viipaloi varsi ohueksi. Raasta 1 sitruunan kuori hienoksi.

3. Kuumenna oliiviöljyä paistinpannussa. Paista parsakaali korkealla lämmöllä 2-3 min ja mausta suolalla (1/4 tl). Alenna keskilämmölle ja lisää 2 puristettua valkosipulinkynttä, raastettu sitruunankuori, puolikkaan sitruunan mehu (n. 1-2 rkl), tomaatit ja sipuli. Kuullota vielä 1-2 min. Aseta lautaselle ja säästä pannu.

4. Viipaloi 2 pakkausta halloumia. Kuumenna oliiviöljyä käyttämässäsi pannussa. Paista halloumi 1-2 min per puoli, kunnes se on saanut väriä pintaan. Valuta 2 tl juoksevaa hunajaa juuston päälle.

5. Sahramiriisi: Sekoita 2 rasiaa rusinoita vastakeitettyyn riisiin. Lisää suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan. Viimeistele chilihiutaleilla.

6. Lohko loput sitruunasta (½). Tarjoile halloumi ja sahramiriisi sitruunapaistettujen kasvisten, sitruunalohkojen ja turkkilaisen jogurtin (2 dl) kanssa.

Vinkki! Mausta jogurtti vaikka juustokuminalla (1 tl) ja suolalla (1/4 tl)! Käytä paistokseen kaikkia kasviksia, joita sinulla sattuu olemaan.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää