Halloumia sahramiriisillä
Paistettu halloumijuusto saa tässä reseptissä kylkeensä ihanan pirteänväristä sahramiriisiä ja sitruunakasviksia.
Tarvitset:
- Banaanisalottisipulia, 1 kpl
- Parsakaalia, ½ kpl
- Sitruunaa, 1 kpl
- Kirsikkatomaatteja, 1 rasia
- Halloumijuustoa, 2 kpl
- Rusinoita, 2 rasiaa
- Sahramia, 1 pakkaus
- Turkkilaista jogurttia, 2 dl
- (Basmati)riisiä
- Chilihiutaleita
- Juoksevaa hunajaa
- Kasvisliemikuutioita
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Valkosipulinkynsiä
Halloumin ja sahramiriisin valmistusohjeet:
1. Keitä 4 annosta (basmati)riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää 1 pakkaus sahramia ja korvaa suola ½ kasvisliemikuutiolla.
2. Halkaise 1 pakkaus kirsikkatomaatteja ja viipaloi 1 banaanisalottisipuli ohuesti. Leikkaa ½ parsakaalista nuput ja viipaloi varsi ohueksi. Raasta 1 sitruunan kuori hienoksi.
3. Kuumenna oliiviöljyä paistinpannussa. Paista parsakaali korkealla lämmöllä 2-3 min ja mausta suolalla (1/4 tl). Alenna keskilämmölle ja lisää 2 puristettua valkosipulinkynttä, raastettu sitruunankuori, puolikkaan sitruunan mehu (n. 1-2 rkl), tomaatit ja sipuli. Kuullota vielä 1-2 min. Aseta lautaselle ja säästä pannu.
4. Viipaloi 2 pakkausta halloumia. Kuumenna oliiviöljyä käyttämässäsi pannussa. Paista halloumi 1-2 min per puoli, kunnes se on saanut väriä pintaan. Valuta 2 tl juoksevaa hunajaa juuston päälle.
5. Sahramiriisi: Sekoita 2 rasiaa rusinoita vastakeitettyyn riisiin. Lisää suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan. Viimeistele chilihiutaleilla.
6. Lohko loput sitruunasta (½). Tarjoile halloumi ja sahramiriisi sitruunapaistettujen kasvisten, sitruunalohkojen ja turkkilaisen jogurtin (2 dl) kanssa.
Vinkki! Mausta jogurtti vaikka juustokuminalla (1 tl) ja suolalla (1/4 tl)! Käytä paistokseen kaikkia kasviksia, joita sinulla sattuu olemaan.