Halloumi-porkkanapihvit, perheen kasvisruokasuosikki
Tämä kasvisruokaresepti sopii koko perheelle! Värikkäät halloumi-porkkanapihvit ovat helppo arkiruoka.
Tarvitset:
- Porkkanaa, 250 g
- Halloumijuustoa, 200 g
- Kurkkua, 1 kpl
- Retiisiä, 1 nippu
- Rucolaa, 1 ruukku
- Kuviomakaronia, 400 g
- Turkkilaista jogurttia, 2 ½ dl
- Korppujauhoja, ¼ dl
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Kananmunia (2 kpl)
Halloumi-porkkanapihvien valmistusohjeet:
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi pastaa varten.
2. Porkkanapihvit: Kuori ja raasta n. 250 g porkkanaa. Raasta 1 pakkaus halloumia. Sekoita porkkana ja halloumi kulhossa ja lisää 2 kananmunaa, 1/4 dl korppujauhoja ja 1/4 tl mustapippuria. Valuta käsiisi tilkka öljyä ja muotoile porkkanaseoksesta pihvejä. Laita pihvit leivinpaperille uuninpellille. Ripottele korppujauhoja molemmin puolin ja paista pihvit uunissa n. 10 min.
3. Keitä kevyesti suolatussa vedessä n. 400 g kuviomakaronia pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Tzatziki: Raasta ½ kurkkua ja purista mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita yhteen kurkku, 2 ½ dl turkkilaista jogurttia ja ripaus suolaa ja pippuria.
5. Leikkaa toinen kurkunpuolikas tikuiksi ja laita lautaselle retiisien ja rucolan kanssa.
6. Tarjoile porkkanapihvit kuviomakaronin, tzatzikin ja vihannesten kanssa.