Halloumi-porkkanapihvit, perheen kasvisruokasuosikki

Tämä kasvisruokaresepti sopii koko perheelle! Värikkäät halloumi-porkkanapihvit ovat helppo arkiruoka.

Tarvitset:

  • Porkkanaa, 250 g
  • Halloumijuustoa, 200 g
  • Kurkkua, 1 kpl
  • Retiisiä, 1 nippu
  • Rucolaa, 1 ruukku
  • Kuviomakaronia, 400 g
  • Turkkilaista jogurttia, 2 ½ dl
  • Korppujauhoja, ¼ dl
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Kananmunia (2 kpl)

Halloumi-porkkanapihvien valmistusohjeet:

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi pastaa varten.

2. Porkkanapihvit: Kuori ja raasta n. 250 g porkkanaa. Raasta 1 pakkaus halloumia. Sekoita porkkana ja halloumi kulhossa ja lisää 2 kananmunaa, 1/4 dl korppujauhoja ja 1/4 tl mustapippuria. Valuta käsiisi tilkka öljyä ja muotoile porkkanaseoksesta pihvejä. Laita pihvit leivinpaperille uuninpellille. Ripottele korppujauhoja molemmin puolin ja paista pihvit uunissa n. 10 min.

3. Keitä kevyesti suolatussa vedessä n. 400 g kuviomakaronia pakkauksen ohjeen mukaan.

4. Tzatziki: Raasta ½ kurkkua ja purista mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita yhteen kurkku, 2 ½ dl turkkilaista jogurttia ja ripaus suolaa ja pippuria.

5. Leikkaa toinen kurkunpuolikas tikuiksi ja laita lautaselle retiisien ja rucolan kanssa.

6. Tarjoile porkkanapihvit kuviomakaronin, tzatzikin ja vihannesten kanssa.

Ehkä tykkäisit myös näistä artikkeleista:

Honey Factory, ainutlaatuista lajihunajaa

”Hunaja on oivallinen lisä jouluiselle juustotarjottimelle, sillä hunajan entsyymit sitovat viinin ja juuston makumaailman yhteen erityisen herkullisella tavalla!”

Lue lisää

Viltgården, vastuullista lihaa läheltä

Kestävästi ja eettisesti pyydetty riista on paitsi herkullinen, myös ympäristön kannalta verraton vaihtoehto. Aterian alkuperästä ei ole epäselvyyttä!

Lue lisää

Pasta Factory, tuorepastaa rakkaudella

Paras tuorepasta tulee Espoosta! Pasta Factory tekee italialaisella rakkaudella fettuccinet, lasagnelevyt ja linguinet. Näitä pakataan yhtä suurella rakkaudella Sannan Ruokakasseihin!

Lue lisää